Când vom auzi „Urmează stația Otopeni”. Încep lucrările la magistrala M6 care face legătura cu aeroportul

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Cheţani, că săptămâna viitoare va fi dat ordinul de începere a lucrărilor la magistrala de metrou M6, ce va face legătura cu aeroportul. Magistrala va avea 14,2 kilometri. Pe ruta 1 Mai - Otopeni vor circula 12 trenuri moderne.

statie metrou jpg 2 jpg

Câte stații noi vor fi și cum au fost denumite

Magistrala 6 are ca obiectiv principal deservirea Aeroportului Internaţional Otopeni, făcând legătura între acesta şi Gara de Nord şi va traversa următoarele zone: Griviţa, Bucureştii Noi, Piaţa Presei Libere, Băneasa, Privighetorilor şi oraşul Otopeni.

Magistrala M6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km de cale dublă, pe care vor circula 12 trenuri noi, moderne şi va cuprinde 12 staţii.

Secţiunea sud (Lotul 1.1) reprezintă secţiunea cuprinsă între staţiile 1 Mai (existentă) - Tokyo şi are un traseu de 6,6 km. Pe lângă staţia 1 Mai (existentă), Lotul 1.1 cuprinde şase staţii: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo. De asemenea, traseul cuprinde şi şapte interstaţii: 1 Mai - Pajura, Pajura - Expoziţiei, Expoziţiei - Piaţa Montreal, Piaţa Montreal - Gara Băneasa, Gara Băneasa - Aeroport Băneasa, Aeroport Băneasa - Tokyo.

Ce spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu 

"Să ştiţi că săptămâna viitoare se va da ordinul de începere la metrou, la M6, legătura cu aeroportul. N-avem cum să nu marcăm acest moment, mai ales că în 2021 au fost nişte momente nu simple pentru acest proiect, pentru că în acea perioadă s-a considerat necesar să se renunţe. Efectiv s-a abandonat acest proiect. (...) Am avut discuţii cu ambasadorul Japoniei, ştiţi că avem finanţare şi de pe partea japoneză, mi-am cerut scuze vizavi de trecut, de cei care au fost înainte şi care au considerat necesar că nu e un proiect important pentru Bucureşti această legătură şi au fost de acord să reia finanţarea. Am ajuns în situaţia în care săptămâna viitoare dăm ordinul de începere, ceea ce e un lucru foarte bun", a declarat ministrul Transporturilor.

Investiţia este 6,3 miliarde de lei. Şi pe cea mai aglomerată magistrală, Magistrala 2 care leagă Berceni de Pipera, vor începe lucrările de modernizare. Autorităţile promit că o dată cu finalizarea lucrărilor oamenii vor ajunge mai repede la destinaţie pentru că se doreşte sporirea frecvenţei cu care circulă trenurile. Lucrările ar trebui să dureze doi ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net