Caz îngrozitor la Arad. O mamă și copilul ei nou-născut au murit la Spitalul Județean

5 decembrie 2023 19:01   Național

O femeie de 25 de ani, recent întoarsă din Belgia, și copilul ei nou-născut au decedat marți la Spitalul Județean Arad. Femeia a ajuns la spital cu o viroză respiratorie severă, suferind un stop cardio-respirator, iar bebelușul născut prin cezariană nu a putut fi salvat.

Potrivit www.aradon.ro, tânăra de 25 de ani, mamă a doi copii, s-a întors în țară din Belgia acum trei săptămâni.

Fiind afectată de o viroză respiratorie, rudele au chemat ambulanța luni, fiind transportată la Spitalul Județean Arad.

Marți dimineață, femeia avea un nivel de oxigen de 70%, necesitând mască pentru respirație. Medicii au intervenit de urgență, dar copilul nu a putut fi salvat.

Câteva ore mai târziu, femeia a decedat în Secția ATI a spitalului, după un stop cardio-respirator.

DSP a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele decesului.

Cazul tragic al Alexandrei

Pe 18 august, Alexandra a decedat la Spitalul Județean din Botoșani. Certificatul medical constatator indică o "sarcină oprită în evoluție, complicată infecțios" cauza decesului. Aceasta a lăsat în urmă trei copii, cu vârste între 1 și 4 ani.

DSP Botoșani a precizat că Alexandra a fost internată vineri noaptea, la ora 23:30, prezentând hemoragie și dureri mari din cauza sarcinii oprite în evoluție.

Între orele 23:30 și 00:45, i s-au făcut investigații și i s-a administrat tratament, iar la 00:53, analizele de laborator erau disponibile pentru medic.

Alexandra a comunicat cu soțul ei prin mesaje din momentul în care a ajuns la spital. În timp ce suferea de dureri insuportabile, îi povestea bărbatului că un medic urma să vină a doua zi pentru o intervenție chirurgicală.

Personalul medical de gardă i-ar fi comunicat că situația ei nu este considerată o urgență.

Înainte să își piardă viața, Alexandra a întrebat soțul despre cei trei copii, chiar și în durerea cumplită, afirmând că nu mai poate suporta.

Cazul Alexandrei a fost intens mediatizat pe toate canalele media, iar oamenii au protestat pentru a i se face dreptate în mai multe orașe mari din țară. 

Mai multe