Ce părere și-a format despre București, o turistă din Germania: „Nu e frumos, dar e plin de surprize”

4 iunie 2024 11:02   Național

O turistă din Germania care a vizitat Capitala a trăit o surpriză de proporții! Femeia a vorbit despre experiența pe care a avut-o în țara noastră, spunând despre București că „nu e frumos, dar e plin de surprize.”

Greta Taubert, turista din Germania care a vorbit despre experiența ei din București, spune că orașul nu este deloc promovat în străinătate, în comparație cu alte capitale europene din zonă. Atunci când a pornit spre Capitală, ea a dorit să cumpere un ghid de călătorii, însă nu a găsit nimic despre București în librăria gării din Leipzig. Astfel, pentru a ști mai bine ce locuri să viziteze, turista a cerut ajutorul internauților. Iar odată ajunsă în București, a avut parte de o experiență inedită.

„În timp ce mă grăbesc să mă întorc la apartamentul meu pe furtună frica se strecoară în mine. De ce este poliția acolo? Am fost jefuită? Am lăsat robinetul deschis? Un caz de crimă?”, a povestit Taubert. „Mă grăbesc să trec pe lângă fațada clădirii cu reclama la Fanta pe mai multe etaje, introduc codul numeric pentru ușa de la intrare și iau liftul care zumzăie până la etajul patru.

Acolo văd doi polițiști, proprietarul și un vecin în vârstă în halat matlasat, în fața camerei mele, cu ușa larg deschisă. Nimeni nu știe de ce. Lipsește ceva? Întreb și toți ridică din umeri”, a mai spus aceasta.

Experiența inedită trăită în București

Tot incidentul se pornise de la faptul că turista lăsase ușa deschisă, iar vecinii au fost îngrijorați.

„După câteva replici mi se permite în sfârșit să intru – apartamentul este intact, iar lucrurile mele sunt neatinse. «Când am văzut ușa atât de deschisă am vrut doar să știu dacă nu s-a întâmplat nimic cu oaspetele», spune doamna în halat.

Ea sunase la poliție. Trebuie să râd din nou – cu ușurare. Poate că Bucureștiul nu este frumos în sensul clasic, dar este plin de surprize. Și asta e destul de frumos”, a povestit tânăra.

Ce a spus turista despre micii din Obor

O altă experiență din Capitală, pe care turista din Germania nu a reușit să o înțeleagă a fost modul în care se consumă micii. Turistei i s-a părut foarte ciudat că sunt folosite două scobitori pe post de furculiță, pentru a întinge micii în muștar.

„Pe un panou scrie: Nu, nu: Veni, vedi, mici, ceea ce mă face să râd din nou. Tocmai pentru că Bucureștiul nu reprezintă nimic, nu și-a construit un clișeu și nu este cunoscut pentru nimic clasic de frumos”, a spus aceasta, potrivit Der Spiegel.

Mai multe