Ce se întâmplă cu indemnizația însoțitorilor pentru pensionarii cu gradul I de invaliditate? Anunțul important făcut de autorități

26 august 2024 11:15   Național

Toamna vine cu schimbări importante pentru o anumită categorie de români! Însoțitorii pensionarilor cu grad I de invaliditate trebuie să știe că valoarea indemnizației pe care o primesc se va mări de la 1 septembrie! Aceasta urmează să crească cu 224 de lei din această toamnă!

Toamna vine cu schimbări importante pentru însoțitorii pensionarilor cu grad I de invaliditate. Valoarea indemnizației pe care o primesc urmează să crească cu 224 de lei, astfel urcând de la 1.626 de lei, până la 1.850 de lei.

„Crește valoarea indemnizației de însoțitor pentru pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate Indemnizația de însoțitor primită de pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate va crește de la 1 septembrie 2024 cu suma de 224 de lei, de la 1.626 de lei, la 1.850 de lei. Această sumă este încasată cumulativ cu pensia de invaliditate”, a transmis Ministerul Muncii și Solidarității Sociale într-o postare pe Facebook.

Schimbare importantă de la 1 septembrie

Autoritățile urmează să aplice această majorare odată cu data de 1 septembrie, iar însoțitorii pensionarilor care au grad I de invaliditate urmează să observe că valoarea indemnizației va crește cu 224 de lei.

„Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii aduce o îmbunătățire și prevede un calcul al indemnizației de 50% din valoarea salariului minim brut pe țară garantat în plată. Drept urmare, indemnizația de însoțitor crește cu 224 de lei de la 1 septembrie 2024”, mai scrie în postarea făcută de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Există mii de pensionari încadrați cu gradul I de invaliditate

În luna august a acestui an, în țara noastră au existat nu mai puțin de 45.000 de pensionari încadrați cu gradul I de invaliditate. În acest moment, indemnizația de însoțitor este calculată la 80% din punctul de pensie.

„Prin HG nr. 598/2024, Executivul a stabilit că începând cu 1 iulie 2024 salariul minim brut pe țară garantat în plată este de 3.700 de lei”, au mai menționat autoritățile, în postarea făcută pe Facebook.

Mai multe