Ce spune Ciolacu despre facturile la gaze și energie. Cresc sau scad?

22 februarie 2022 17:34   Național

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit în cadrul ședinței coaliției de guvernare de marți, 22 februarie, despre scumpirile din ultima perioadă, explicând că prețul energiei se va menține la nivelul actual, iar măsurile în vigoare se vor prelungi, în vederea stopării acestui val de scumpiri. Iată principalele declarații!

În contextul în care tot mai mulți cetățeni s-au arătat revoltați de sumele primite pe facturi în ultima perioadă, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că acestea nu vor mai crește. 

Ciolacu susține că preţul la energie se va menţine la nivelul actual, iar măsurile în vigoare cu privire la facturile la energie electrică şi gaze naturale vor fi prelungite după 1 aprilie.

Marcel Ciolacu susține că prețurile facturilor ar urma să scadă

În primul rând, preţul la energie rămâne în continuare (același n.r) şi vom vedea pe ce perioadă, dar pe o perioadă categoric mai lungă. (..) Actualele măsuri vor rămâne în vigoare.

În funcţie de cum reglementează ANRE, timpul pe care îl au necesar, vom vedea dacă se va prelungi actuala ordonanţă sau va veni un nou act legislativ. Toate aceste decizii vor fi comunicate de către prim-ministru, când va veni cu proiectul de ordonanţă.

Cel mai important este că preţul va rămâne acelaşi, cu alte cuvinte facturile nu vor mai creşte sub nicio formă, dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie, vor scădea", a explicat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: „Să stopăm acest val de scumpiri”

Întrebat ce se va întâmpla dacă măsurile actuale nu vor avea efect și nu vor îmbunătăți situația, Ciolacu a explicat că nu crede că demisia miniștrilor ar fi soluția.

Ştim foarte bine că toate cauzele scumpirilor au fost de la energie. Am văzut şi noi o scumpire a barilului de petrol, dar sperăm, ca să echilibrăm acest lucru, s-a venit cu propunerea de reducere a accizei.

Eu nu vorbesc de demisie aici, noi vorbim de problemele pe care le au românii şi să stopăm acest val de scumpiri. Din partea mea, poate să demisioneze cine vrea, când vrea. E treaba Guvernului", a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a menţionat că în şedinţa coaliţiei de guvernare au fost agreate mai multe măsuri în privința creşterii preţurilor, dar acestea vor fi comunicate de premier. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Mai multe