Ce spune medicul care i-a făcut anestezia tânărului mort pe masa de operație: „Totul s-a desfășurat după protocol”

17 martie 2023 8:51   Național
Ultima actualizare:

Un tânăr care a venit la spitalul din Vatra Dornei pentru o intervenție chirurgicală, banală, la cot a murit pe masa de operație, în urma anesteziei. Medicul care a făcut injecția ce a produs decesul pacientului spune că nu a greșit cu nimic.

În plus, acesta a adăugat că a fost vorba despre un caz extrem de dramatic, nefericit și cumplit, o eventualitate foarte rară de insuficiență cardiacă.

Este vorba despre Valeriu Stoilov, în vârstă de 28 de ani, din Vatra Dornei, care era cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT”. El se accidentase la banal la un meci de fotbal cu amici săi. Tânărul a murit joi pe masa de operație, la spitalul din localitatea în care acesta își avea domiciliu. 

De ce s-a dus tânărul la spital

La finalul săptămânii trecute, Valeriu a început să aibă dureri la un cot, după ce se acidentase la fotbal, motiv pentru care s-a și prezentat a medic. După ce i s-au făcut investigații, doctorii i-au spus lui Valeriu că este necesară o operația, dar care este ușoară, pentru că avea fractură de cot. În acest sens, tânărul a fost programat pentru intervenție pe 15 martie.

Pacientul a intrat brusc în stop-cardio-respirator

Însă, imediat după ce doctorul l-a anesteziat, s-a întâmplat o tragedie. Valeriu a intrat în stop-cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare care s-au aplicat mai bine de o oră. Însă, pacientul a murit.

„Un caz extrem de dramatic și de nefericit și de cumplit, o eventualitate foarte rară de insuficiență cardiacă.  A fost un spasm, trecea aerul greu prin plămâni, dar s-a rezolvat imediat, i-am dat antispastice și s-a rezolvat. Singura eventualitate este o condiție patologică ignorată. Un gen de afecțiune cardiacă, pe care poate o ignora și pacientul, dar care categoric a existat. Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, recunoaște-o. Vă jur, mă jur pe ce vreți dvs., cu mâna pe Biblie. Dar totul s-a desfășurat după protocol, aceleași substanțe le dăm la pacienți trecuți de 90 de ani, care au un cord mai slab și unde riscul e mai mare”, a spus medicul anestezist Mihai Simu.   

Ce spune managerul spitalului

Pacientul a fost internat pe 13 martie pentru intervenție chirurgicală, programată pentru data de 15. I s-au făcut investigațiile necesare premergătoare acestei operații. A fost introdus în sala de operație, făcută anestezia și a intrat în stop cardio-respirator”, a explicat Valentin Stan, managerul Spitalului Vatra Dornei,

Medicul anestezist care a făcut anestezia, în 40 de ani de activitate n-a întâlnit așa un caz”, a adăugat managerul.

Citeste mai departe pe adevarul.ro.

Mai multe