Ce ziceți de o pizza cu foiță de aur? Delicatesa conține gelatină din leurdă, trufe negre și trufe de vară

16 octombrie 2024 22:00   Național

Inedit! Un tânăr din Odorheiul Secuiesc a prezentat o pizza cu foiță de aur. Produsul a fost preparat la Campionatul Internațional de Pizza, competiție derulată pe 14 și 15 octombrie la București. Peste 120 de pizzeri speră să se califice la Campionatul Mondial de la Parma, care va fi organizat în 2025, scrie adevărul.ro.

Pizza învelită în foiță de aur a fost pregătită de Jakab Csaba

Cafeaua cu spumă de aur și platoul de carne de vită în foiță suflată cu aur, ambele în oferta unui restaurant de lux din Cluj, rivalizează acum cu o altă delicatesă care are printre ingrediente prețiosul metal. Pizza învelită în foiță de aur a fost pregătită la București de Jakab Csaba, pizzer din Odorheiul Secuiesc, la Campionatul Internațional de Pizza.

Juriul a fost impresionat

Pizza napoletană cu buratina învelită în foiță de aur mai conține gelatină din leurdă, trufe negre și trufe de vară și a impresionat juriul. Pizzerul nu știe deocamdată cât va costa și dacă produsul se va regăsi pe viitor în marile orașe, dar speră să dea lovitura și să câștige un loc care să-i permită să concureze, în 2025, la Campionatul Mondial de Pizza de la Parma (Italia). Ingredientele sunt bio și au fost alese cu grijă alese de Jakab. „Am o pădure, e pădurea mea, iar de acolo iau trufele. Am grijă să fie totul de cea mai bună calitate”, dezvăluie pizzerul.

Pizza învelită în foiță de aur ar putea ajunge extrem de cunoscută 

Pizza cu foiță de aur ar putea ajunge la fel de cunoscută ca platoul de carne în foiță suflată cu aur și cafeaua cu aur, vedete într-un resturant de lux din Cluj. Un platou de vită cu foiță de aur costa, în momentul lansării, nu mai puțin de 6.000 de lei. Printre „clienți” s-a numărat un câine, căruia stăpânul i-a cumpărat un platou întreg.

În același restaurant din Cluj se vindea, anul trecut, cafea cu spumă de aur, inițial la prețul de 60 de lei, mai scump decât în Dubai, așa cum se lăuda patronul restaurantului. „Dacă doriți să vă răsfățați iubita sau pe dumneavoastră, o puteți face cu o cafea la doar 60 de lei. O cafea specială, cu foiță de aur. Mai bun și mai scump decât în Dubai. Atât s-a putut!”, spunea proprietarul, Avram Gal, într-o postare pe Facebook.

Același restaurant a lansat, în preajma ediției Untold 2023, cel mai scump burger din lume, care costa 6.200 de dolari. Primul client a fost o tânără studentă, proaspăt admisă la Universitatea Sorbona din Paris.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Mai multe