Papanași cu foiță de aur. În ce oraș din România îi găsiți și cât costă această delicatesă culinară

Brașovul, un oraș cu o bogată tradiție culinară, este cunoscut pentru diversitatea sa gastronomică, inclusiv pentru deliciosul desert românesc numit papanași. Această specialitate, compusă din bucăți de aluat dulce prăjit și servită cu dulceață și smântână, atrage atât localnicii, cât și turiștii care vizitează regiunea. Cu toate acestea, în ultimul timp, o variantă extravagantă a papanașilor a stârnit controverse în rândul comunității locale și al vizitatorilor: papanașii cu foiță de aur.

Papanași. Foto: arhiva.
Papanași. Foto: arhiva.

Cât costă papanașii cu foiță de aur

Prețurile pentru papanași în Brașov variază în funcție de restaurant și de opțiunile incluse. Pentru cei care doresc să savureze această delicatesă fără a cheltui prea mult, există opțiuni accesibile, începând de la 26 de lei pentru o porție. Pe de altă parte, restaurantele care propun variante mai elaborate, cu prețuri mai ridicate, pot cere chiar și 59 de lei pentru o porție de papanași. Aceste variante includ adesea ingrediente mai fine sau prezentări mai sofisticate, cum ar fi foița de aur, oferind astfel o experiență mai luxoasă.

Ce spun cumpărătorii despre prețurile acestui preparat

Opiniile sunt împărțite în ceea ce privește aceste prețuri. Unii locuitori și turiști apreciază diversitatea opțiunilor și consideră că prețurile accesibile oferă oportunitatea de a savura un desert delicios fără a cheltui prea mult. Cu toate acestea, alții sunt dezamăgiți de prețurile ridicate, considerând că papanașul ar trebui să rămână o delicatesă accesibilă tuturor, fără adaosuri extravagante sau prețuri exagerate.

"Un simplu papanaș cu dulceață și smântână este tot ce-mi doresc. Nu cred că este necesară adăugarea de foiță de aur pentru a-l face mai gustos sau mai special", a declarat un localnic al orașului Brașov.

Pe de altă parte, un turist s-a arătat dezamăgit de prețurile exorbitante ale papanașilor cu foiță de aur: "Cu 60 de lei fac acasă 20 de papanași! Nu cred că adăugarea de foiță de aur merită acest preț ridicat."

Fiecare persoană își poate alege opțiunea în funcție de preferințe și buget. Cu toate acestea, indiferent de prețul plătit, ceea ce contează cu adevărat este calitatea și plăcerea gustativă oferite de această delicioasă specialitate culinară, care rămâne o parte esențială a gastronomiei locale din Brașov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net