#Coronavirus

Coronavirus pentru 26 aprilie. Creștere puternică de cazuri în ultimele 24 de ore

25 aprilie 2022 23:00   Național
Ultima actualizare:

Click! îţi prezintă bilanțul pandemiei de coronavirus pentru data de 26 aprilie 2022. Potrivit ultimelor informații, marți s-au înregistrat 724 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 724 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19, cu 403 mai multe față de ziua anterioară. 63 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, depistați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În intervalul menționat, au fost efectuate 13.476 de teste, dintre care 3.899 teste RT-PCR și 9.577 de teste rapide antigenice.

Potrivit INSP au fost înregistrate două decese, este vorba de două femei peste 80 de ani.

O pastilă ar putea face ca virusul COVID-19 să devină istorie

Un tratament experimental propus de compania japoneză Shionogi & Co Ltd a demonstrat că elimină rapid virusul COVID-19, transmite AFP. ”Pastila, numită S-217622, a demonstrat o eliminare rapidă a virusului infecţios SARS-CoV-2”, potrivit unui comunicat al producătorului nipon, care a dat publicității rezultatele fazei actuale a studiului clinic asupra medicamentului.

Compania Shionogi & Co Ltd a declarat că va lansa un studiu la nivel mondial pentru acest medicament cu sprijinul guvernului american, iar directorul general Isao Teshirogi a declarat că producţia ar putea ajunge la 10 milioane de doze pe an. Acţiunile producătorului nipon de medicamente au crescut vinerea trecută după ce un raport a dezvăluit că guvernul american negociază achiziţionarea de rezerve din acest medicament. Până în prezent, în lume, s-au inregistrat 510 milioane de cauri de infectare cu COVID-19 și 6,22 de milioane de decese cauzate de COVID-19.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe