Record absolut: răpus de COVID-19 după 505 zile
Pacientul care a avut COVID-19 timp de 505 zile a fost răpus în cele din urmă de boală, informează Daily Mail. Cercetătorii britanici au studiat îndeaproape evoluţia bolii la nouă pacienţi infectaţi cu COVID-19 care aveau sistemul imunitar compromis şi avertizează cu privire la riscurile uriaşe.
Pacientul britanic care a rezistat în lupta cu virusul SARS-CoV-2 timp de 505 zile a pierdut bătălia. Din cauza lipsei de reacţie imunologică a organismului, virusul SARS-CoV-2 a putut suferi mutaţii în organismul-gazdă ceea ce a favorizat o convalescenţă record de 505 zile, un record absolut la nivel mondial.
Conform Daily Mail, pacientul care a suferit 505 zile de COVID-19 a încetat din viaţă din cauza complicaţiilor provocate de infecţie. Până recent, cea mai îndelungată convalescenţă cauzată de COVID-19 a fost de 400 de zile. La nivel mondial, pandemia de COVID-19 a costat viaţa a peste 6,23 milioane de oameni şi a îmbolnăvit 508 milioane. Medicii nu au menţionat vârsta, de ce afecţiuni mai suferea şi dacă a fost sau nu vaccinat înainte de a fi fost infectat.
Virusul suferă mutaţii în corp
Conform datelor oferite, cei nouă pacienţi studiaţi de specialiştii de la King`s College London şi de la St. Thomas Foundation de-a lungul spitalizării aveau sistemul imunitar afectat din cauza transplantului de organe, din cauza infectării cu HIV sau din cauza cancerului. Patru pacienţi au murit, doi au avut nevoie de terapii pe bază de anticorpi şi antivirale şi doi s-au recuperat fără tratament.
Citește și: OMS a anunțat 3 scenarii posibile ale pandemiei, în acest an
Cel de al nouălea pacient este încă spitalizat după ce a fost infectat cu COVID-19 în urmă cu 412 zile. Analizele au arătat că perioada critică pentru toţi cei nouă pacienţi studiaţi a durat în medie 72 de zile. În acest interval unii dintre ei au murit, alţii au înregistrat o ameliorare şi unii au intrat în faza de recuperare. Boala de COVID-19 lung (n.r. long COVID-19) este diferită ca manifestare faţă de situaţia celor 9 pacienţi.
Conform studiului, aceştia continuau să găzduiască virusul în corp în ciuda tratamentului şi a evoluţiei bolii, testele fiindu-le făcute regulat, din cinci în cinci zile. Cercetătorii au descoperit că în corpul unui dintre pacienţi SARS-CoV-2 a suferit 10 mutaţii, evoluând în Alpha, Gamma şi Omicron.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!