Coronavirus pentru 25 aprilie. Scade semnificativ numărul noilor cazuri

#Coronavirus

Click! îţi prezintă bilanțul pandemiei de coronavirus pentru data de 25 aprilie 2022. Duminică, autoritățile au anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 494 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 72 mai puţin faţă de ziua anterioară. 

Interesul pentru imunizare a scăzut
Interesul pentru imunizare a scăzut

52 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. INSP a anunțat și 6 decese (4 bărbaţi şi 2 femei), niciunul anterior intervalului de referinţă.

În Bucureşti au fost raportate 104de cazuri noi de COVID-19, în Cluj - 176, în Hunedoara - 36, în Timiş - 28 şi în celelalte judeţe au înregistrat sub 50 de cazuri noi de infectare.

Ce se va întâmpla cu cantitățile mari de vaccin anti-COVID-19?

Situație complicată! Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat recent că nu știe cum va proceda România în cazul cantităților foarte mari de vaccinuri anti-COVID-19 achiziționate, întrucât depășesc capacitatea de stocare. 

Ministrul a spus că dozele din ianuarie și februarie, 6,5 milioane de bucăți, au fost vândute în Germania și în Ungaria, însă România s-a angajat să cumpere în 2022 și 2023 aproape 39 de milioane de doze.

Încercăm să găsim o soluție, am discutat cu Comisia Europeană. Interesul pentru vaccinare a scăzut, scade și probabilitatea de a le vinde și chiar de a le dona. E o situație greu de gestionat. Sunt sume mari de bani pe care statul trebuie să le plătească”, a spus Rafila.

El susține că, pe parcursul anului trecut, Ministerul Sănătății a avut opțiunea să renunțe la unele achiziții, dar că s-a luat decizia ca acestea să fie făcute.

Peste 6,2 milioane de oameni au murit din cauza Covid

6.242.773 de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform datelor publicate de worldometers.info. Potrivit acestui bilanţ, peste 509 de milioane de persoane au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2, până azi. SUA au înregistrat cele mai multe decese (1,018,326), urmate de Brazilia (662,663), India (522,193) şi Rusia (374,902).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net