Crăciunul a început deja la Craiova. Anunțul „bizar” al Olguței Vasilescu
Cine și-a fi imaginat așa ceva? Deși nici vara nu a început încă, Primăria din Craiova a luat o decizie cât de poate de... ciudată. Click! îți spune despre ce este vorba!
Ne aflăm de abia la mijlocul lunii mai, iar pregătirile pentru Târgul de Crăciun din 2023 au început deja. Căsuța lui Moș Crăciun a fost „montată” și urmează să i se atașeze și...luminițele.
„Se termină Story Wood Cut și avem deja căsuța lui Moș Crăciun, pregătită pentru târgul din iarnă. Are 6 metri înălțime, un ceas supradimensionat, e funcțională și urmează să i se atașeze instalațiile de iluminat.
Gabi Rizea și echipa de sculptori selectată de Casa de Cultură Traian Demetrescu au făcut, iarăși, minuni!! Anul acesta vrem să ne păstrăm pe podium în topul european!”, a postat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. (mai multe imagini AICI)
Și anul trecut Craiova a început Crăciunul mai devreme
La Craiova, luminile de sărbători s-au aprins anul trecut în data de 11 noiembrie, în fața a peste 100.000 de spectatori, după cum au estimat polițiștii locali.
Tot atunci, au fost deschise și căsuțele de la târgul de Crăciun. Evenimentul s-a desfășurat cu aproximativ două săptămâni mai devreme față de anii precedenți. Au fost aprinse, atunci, un milion de beculeţe.
Cine este Gabi Rizea, carverul cu 14 drujbe
Cel care a realizat proiectul, Gabi Rizea e la bază inginer silvic. A absolvit facultatea la Brașov și a declarat pentru forestmania.ro că silvicultura va rămâne mereu marea lui dragoste.
„Când eram mic, am copilărit lângă Pădurea Grajdului, o pădure de stejari și frasini, unde pe timpuri Mihai Viteazul avea herghelie. Era la câțiva kilometri de satul în care am crescut. Și fugeam de acasă și stăteam în pădure până seara.
Am avut o copilărie frumoasă. Străbunicul meu a fost fierar. Avea un atelier de fierărie în curte, cu nicovală, făcea seceri, sape, dar îi plăcea să și sculpteze. Și îmi făcea din când în când cerbișori din bucățele de lemn, cu briceagul”.
Lui Gabi îi plac foarte mult drujbele. Cel mai mult ține la „Katiușa”! De fapt, toate au nume. „E o relație tehnico-sentimentală”, ne spune. Iată câteva dintre celelalte nume puse drujbelor: Alioșa, Helena, Cornelia, Natasha, Boris, Katia. „Boris e cea mare, de 7 cai putere. Katiușa e cea mică, de 1,5 cp. „Dar e nervoasă!”, mai spune el.