Cum a reușit o escroacă să păcălească mai mulți bătrâni din București. O femeie a rămas fără 94.000 de euro

3 septembrie 2024 20:00   Național

Încă de la începutul anului, o femeie de 47 de ani din Republica Moldova ar fi înșelat mai mulți bătrâni din București cu zeci de mii de euro. Individa se dădea drept o rudă îndepărtată, apoi pretindea bani pentru o prespusă intervenție chirurgicală. De altfel, a reușit să convingă o bătrână prin această metodă să îi dea 94.000 de euro. Escroaca a fost în cele din rumă arestată.

Mai mulți bătrâni din Capităla au fost înșelați de o femeie de 47 de ani din Republica Moldova. Mizând pe naivitatea și pe vârsta înaintată a victimelor, individa care se dădea drept o rudă îndepărtată reușea să intre în locuințele acestora, apoi cerea bani pentru o prespusă intervenție chirurgicală.

„L-a oprit pe stradă. Ce faci unchiule? Uite, avem o problemă. A vorbit foarte familiar, așa, cu el. A scos de la el două trei nume ale unor femei din familia noastră, după care și-a croșetat o poveste și l-a convins că este una dintre nepoate”, a dezvăluit fiica unei victime, pentru stirileprotv.ro.

De asemenea, aceasta avea și un complice, un bărbat de 49 ani cu care avea o relație. Împreună sr fi păcălit cel puțin cinci persoane în ultimele zece luni, spun polițiștii de la Investigații Criminale din sectorul 6. Ultima înșelăciune a avut loc în data de 30 iulie, când a abordat o femeie de 79 de ani.

„Mi-a zis că este nora lui Didina, adica nepoata mea bună”

I-a spus victimei că este o rudă și că are nevoie de bani pentru operație chirurgicală de urgență. Bătrâna i-a dat atunci aproape 24.000 de euro, însă, individa ar fi văzut de unde a scos bani și ar fi luat și restul economiilor în valoare de 70.000 de euro.

„E o florărie acolo la colț și s-a ridicat de pe un scaun și mi-a zis direct cum mă cheamă: Tanti Fănica. Mi-a zis că este nora lui Didina, adica nepoata mea bună. Zice am adus-o la Fundeni, că are o tumoare pe creier. Nu i-am zis nimic, chiar stăteam acolo în picioare și plângeam și eram emoționată. A început și ea, bineînțeles, să plângă. Am intrat și am scos banii, ea a intrat s-a uitat unde sunt banii”, a povestit bătrâna.

Oamenii legii au reușit să o găsească pe suspectă și a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Totodată, în locuința din Prahova, anchetatorii au găsit 9.500 de euro, bani pe care cei doi nu i-au putut justifica.

Mai multe