Cum arătau femeile din barurile de noapte de pe vremea lui Ceaușescu. Se expuneau cu sânii aproape goi, iar lenjeria intimă avea un farmec aparte. FOTO

18 septembrie 2024 17:02   Național

Poate că mulți dintre noi nu ne-am aștepta ca astfel de locuri să fi fost prea comune în timpul regimului comunist, însă pentru anumite persoane din țară, localurile de acest fel erau o destinație de neratat. Barurile de noapte din București aveau oaspeți de seamă în perioada regimului comunist, inclusiv persoane importante din jurul lui Ceaușescu!

Barurile de noapte din București nu erau deloc un fenomen rar, ferit de ochii lumi, în timpul regimului comunist. Dimpotrivă, în astfel de locuri puteau fi văzute personaje importante ale acelor vremuri, din lumea sportului, cât și actor. Chiar și Nicu Ceaușescu, fiul lui Nicolae și al Elenei, era un client fidel al acestor localuri.

De altfel, în timp ce se afla la barul București, Nicu Ceaușescu s-a și îndrăgostit de Janina Matei, o artistă populară la acea vreme. Iar Elena Ceaușescu, care nu era deloc de acord cu această relație, a insistat asupra unor controale care, în cele din urmă, au închis clubul.

Nicu Ceaușescu mergea adesea la barul București

Nicu Ceaușescu chiar a riscat să piardă un zbor important, din cauza acestei povești de dragoste. „Tovarăşu Nicu trebuia să plece la New York. Fusese ales într-o funcţie importantă, onorifică în cadrul Anului internaţional al tineretului, sau cam aşa ceva. Îl aştepta un avion special. El nu venea pentru că dormea cu Jeanina Matei în apartamentul special amenajat la barul Atlantic”, povestea un martor, potrivit historia.ro.

„Tovarăşa s-a enervat. Nicu a fost făcut pachet şi suit în avion. Ea a ajuns la concluzia că băiatul ei nu are nici o vină din moment ce, în apropierea serviciului său (CC al UTC), se află acest local de pierzanie. Aşa că a hotărât să îl desfiinţeze imediat”, mai arată sursa citată.

Nume importante mergeau la barul Melody

Barul Melody, situat la subsolul cinematografului Patria, avea clienți importanți, din diferite domenii. Atât fotbaliști de la Steaua, cât și Valentin, Nicu și Zoia Ceaușescu puteau fi văzuți în acest bar, de-a lungul timpului.

„Eu mergeam în bar în fiecare noapte şi acolo vedeai de la balerine până la fete mai «uşoare», că doar acolo nu veneau profesori universitari sau academicieni. O parte dintre cântăreţe au fost combinate cu băieţi din anturajul nostru. Acolo erau şi «şmecherii», ca Giovani Becali, fotbalişti, sportivi, actori, artişti. Toată lumea se învârtea în baruri, cum merg acum în Bamboo”, spune Serghei Mizil, conform sursei citate.

Mai multe