Acesta e orașul cu cel mai lung nume din lume! Nici dacă trăiești 3 vieți nu reușești să-l înveți

Este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, iar în ciuda faptului că este la o distanță destul de mare de noi, o vacanță aici este surprinzător de ieftină. De-a lungul întregi lumi, acest oraș este cunoscut drept Bangkok. Însă, în Thailanda, a cărei capitală și este, orașul are un nume atât de lung și de complicat, încât a ajuns în Cartea Recordurilor.

Bangkok are cel mai lung nume din lume
Bangkok are cel mai lung nume din lume

Nu este deloc ceva neobișnuit ca denumirea internațională a unei țări să difere de modul în care aceasta este cunoscută de către cetățenii ei. Câteodată, această diferență este una chiar surprinzătoare, iar în loc de o pronunție diferită, vorbim desre un nume cu totul diferit față de cel nativ. În această situație ar fi țări precum Germania, Egipt, sau China, care, în limbile lor, au cu totul alte nume decât cel folosit de restul lumii.

Însă, poate că nicăieri nu vom găsi o diferență mai uimitoare decât în Bangkok, capitala Thailandei. În primul rând, trebuie menționat că până și în Thailanda, acest oraș are, practic, două nume. Primul este „Krung Thep”, ce se traduce drept „Orașul Îngerilor”.

Însă, această denumire este o simplă abreviere a numelui complet. Iar acest nume este unul cu adevărat incredibil!

Orașul cu cel mai lung nume din lume

Mai precis, numele întreg al orașului Bangkok este atât de lung încât a reușit să intre și în Cartea Recordurilor. Iar dacă am translitera acest nume, el s-ar pronunța astfel:

„Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”.

După cum ne putem imagina, acest nume nu este niciodată folosit îm limbajul uzual din Thailanda, iar unele cuvinte nici măcar nu mai sunt folosite, în ziua de astăzi.

Ce înseamnă numele orașului

Acest oraș a fost înființat în 1782, atunci când Regele Rama I a dorit să mute capitala într-o locația mai ușor de apărat. Iar dacă am traduce numele oficial al orașului, vom vedea ce semnificație aparte are, de fapt.

Mai precis, el înseamnă „Orașul îngerilor, marele oraș, reședința lui Buddha de Smarald, orașul impenetrabil al zeului Indra, marea capitală a lumii decorată de nouă nestemate, orașul fericit, orașul unui mare Palat Regal ce oglindește paradisul unde trăiește zeul reîncarnat, un oraș dăruit de Indra și construit de Vishnukarn”.

În același timp, numele de Bangkok are și el o traducere specială, însă, evident, mult mai scurtă. Acest cuvânt înseamnă „satul prunilor sălbatici”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
inundatii (4) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net