Cutremur în România, sâmbătă dimineață. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

6 iulie 2024 8:54   Național

Țara noastră a fost zguduită de un nou cutremur, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă. Seismul s-a produs în jurul orei 01:35, iar specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) spun că seismul s-a produs în județul Vrancea.

Un nou seism a zguduit țara noastră, chiar în noaptea de vineri spre sâmbătă. Specialiștii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au informat că seismul a avut loc în jurul orei 01:35, în județul Vrancea. Din fericire, magnitudinea cutremurului nu a fost îndeajuns de mare pentru a provoca daune, ori victime.

Se pare că seismul a avut o magnitudine de numai 3,0 iar epicentrul a fost la o adâncime de 124,5 de kilometri. Acest seism s-a produs la o distanță de 62 de km nord de Buzău, 31 kilometri vest de Focşani, 91 km est de Braşov, 90 km sud-vest de Bârlad, 95 km sud de Bacău, cât și la 78 km est de Sfântu-Gheorghe.

Din nefericire, de la începutul lunii iulie, în țara noastră au avut loc mai multe cutremure.

Un nou cutremur a zguduit România

Din fericire, cutremurele care s-au produs de-a lungul lunii iulie au fost, cel puțin până la acest moment, de mică intensitate. Nu mai puțin de 5 cutremure au avut loc în România de la începutul lunii iulie, acestea având magnitudini mici, cuprinse între 2 și 3,4 grade. Cu toate acestea, de la începutul lui 2024, au existat și seisme ceva mai puternice.

De exemplu, chiar pe data de 15 ianuarie, tot în județul Vrancea, un seism cu o magnitudine de 4,3 grade a zguduit zona. Acest seism a avut o adâncime mai mică, de numai 74 de kilometri. Anul trecut, pe data de 14 februarie, un seism chiar mai puternic a înspăimântat românii. În județul Gorj a avut loc, la acea dată, un cutremur de 5,7 grade, la o adâncime de numai 6,3 kilometri. 

Din fericire, seismul de noaptea trecută a fost mult mai mic, cu o magnitudine de numai 3 grade.

Mai multe