Urmează temperaturi sufocante de peste 40 de grade la umbră. Cum arată prognoza pe iulie și august

Administraţia Națională de Meteorologie a emis vineri, 5 iulie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 8 iulie - 5 august 2024. Potrivit specialiștilor ANM, pe tot parcursul lunii iulie se va menține un aer tropical cu temperaturi în creștere de la o zi la alta. Vor fi zile în care temperatura la umbră vor depăși 40 de grade Celsius. 

Temperaturi neobișnuite

Temperaturi în creștere în România. Foto: Arhivă
Temperaturi în creștere în România. Foto: Arhivă

Temperaturile vor fi peste cele obişnuite în această perioadă, în toată ţara, cu valori mai ridicate în sudul ţării, până la începutul lunii august, au anunţat vineri meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru intervalul 8 iulie – 5 august.

Săptămâna 08 – 15 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Cu excepţia extremităţii de sud-est a ţării, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în zonele montane.

Săptămâna 15 – 22 iulie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 22 – 29 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în sudul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţări.

Săptămâna 29 iulie – 05 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Weekend de foc în Capitală 

În București, valorile termice vor crește față de intervalul anterior, caracterizând o vreme caniculară. Temperaturile vor crește în ficare zi până marți, săptămâna viitoare. Sâmbătă și duminică temperatura resimțită va fi de peste 40 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dr  Rodica Niculescu explicând cum funcționează un angiograf jpg
image
image
image
image
image
image
2 infectie urinara jpg jpeg
gara docaneasa jpg
la volan   foto pixabay jpg
italia explozie jpeg
test iluzie1 jpg
furtuna fulgere meteo vreme FOTO Shutterstock
teste pentru stewardese jpeg
Palatul Parlamentului Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net