Drumul periculos unde multe mașini au rămas blocate! Mulți șoferi încearcă să îl evite

7 august 2024 11:17   Național

De-a lungul țării noastre există nenumărate drumuri care oferă șoferilor priveliști superbe, cât și o experiență de condus foarte lină. Din păcate, există și situația opusă, iar unele drumuri sunt, din diferite motive, foarte periculoase. Iar turiștii care ajung aici cu siguranță regretă că au luat-o pe acest drum montan.

Atunci când mergem cu mașina în vacanță este important să știm care sunt cele mai bune rute, dar și cele care trebuie să fie evitate. Iar acest drum aparent banal, care face legătura între Valea Jiului și Băile Herculane, este un traseu periculos pentru cei mai mulți șoferi.

Chiar dacă este modernizat la capete, mai bine de jumătate din cei 100 de kilometri ai săi sunt greu accesibili, iar șoferii care ajung aici riscă enorm. Cunoscut și ca Drumul Național 66A, drumul se află la marginea orașului Uricani, către Băile Herculane.

Drumul montan care trebuie evitat de șoferi

Autoritățile primesc adesea apeluri după ajutor, de la turiștii care ajung aici și se confruntă cu diferite probleme, inclusiv de semnal. Mai mult decât atât, de-a lungul acestui drum își mai fac apariția și animalele sălbatice, cum ar fi urșii. 

În anul 2023, autăritățile au fost solictate să salveze un grup format din nu mai puțin de 200 de turiști străini, ce se aflau într-o excursie prin Europa. După ce au urmat indicațiile GPS-ului, au ajuns pe această rută periculoasă.

De-a lungul drumului apar animale sălbatice

Cu aproximativ două decenii în urmă, autoritățile din țara noastră doreau ca acest drum să fie trasnformat într-o șosea modernă. Cu toate acestea, astăzi, drumul este unul pe care șoferii încearcă cât mai mult să îl evite.

„Drumul este parte componentă a drumului naţional DN 66A şi face legătura între Câmpu lui Neag şi Valea Cernei. Drumul naţional DN 66A este asfaltat până la Câmpu lui Neag, continuându-se apoi cu drumul forestier, accesul traficului auto fiind posibil numai pe anumite porţiuni”, transmiteau cei de la CNAIR, cu ceva timp în urmă.

Mai multe