Emanoil Savin, primarul ales la Bușteni, a decedat. Oamenii sunt șocați: „În aceste clipe de mare durere...”

4 august 2024 12:49   Național

Emanoil Savin, primarul ales în Bușteni, s-a stins din viață duminică, pe un teren de fotbal. Surse apropiate ale acestuia susțin că edilul ar fi decedat în urma unui infarct.

Emanoil Savin a decedat în urma unui infarct pe un teren de fotbal

Emanoil Savin a fost adus de urgență cu ambulanța, de la Bușteni la Sinaia. Ulterior, echipajul medical a încercat să îl transporte la București, printr-un elicopter, însă a fost imposibil, căci acesta era iresuscitabil.

Primarul de la Bușteni avea 65 de ani și câștigase în iunie alegerile pentru primăria din localitate. Bărbatul urma să preia funcția din luna octombrie, însă nu a mai apucat. Potrivit adevărul, Savin ar fi făcut infarct în timpul unui meci de fotbal. Bărbatul se știa deja cu probleme cardiace și urma chiar și un tratament de specialitate la o clinică din Capitală.

„Ne luăm rămas-bun de la domnul Emanoil Savin”

Totul s-a petrecut pe un teren de fotbal din Bușteni, acolo unde Emanoil Savin juca fotbal împreună cu prietenii. Din păcate, brusc, i s-a făcut rău și a căzut la pământ. Cei care se aflau la fața locului au sunat de urgență la 112, urmând ca un echipaj însoțit de o ambulanță să se prezinte pentru a-l transporta la spital.

După ce l-au preluat și au încercat să-l resusciteze, medicii și-au dat seama că este mult mai grav. A fost dus la spital și au continuat manevrele conform protocolului, însă Emanoil a pierdut lupta cu viața.

„Cu profundă durere, ne luăm rămas-bun de la domnul Emanoil Savin, un om de o valoare inestimabilă pentru comunitatea noastră. Domnul Savin nu a fost doar un primar ales, ci și un prieten drag, un lider dedicat și un model de urmat pentru toți cei care l-au cunoscut.

Familiei îndurerate, vă transmit cele mai sincere condoleanțe. În aceste clipe de mare durere, gândurile mele sunt alături de voi, sperând să găsiți alinare și putere. Pierderea sa lasă un gol imens în sufletele noastre și în istoria acestui oraș pe care l-a slujit cu atâta devotament și iubire”, se arată în postarea președintelui PSD Prahova, Virgiuliu-Daniel Nanu.

Mai multe