Eugen Sabău, eutanasiat în prezenţa familiei: «Nu i-a fost teamă deloc»

25 august 2022 19:04   Național

Rudele lui Marin Eugen Sabău, românul eutanasiat pe 23 august în Spania, au vorbit despre decizia celui supranumit „pistolarul din Tarragona” de a-și curma viața și despre cum a decurs toată procedura.

Bărbatul și-a împușcat și rănit trei colegi, în decembrie 2021, la Tarragona, dar și pe un polițist venit la fața locului. La rândul său, a fost rănit grav și a rămas paralizat.

Nu rata nici: Cum a fentat un criminal român justiția din Marea Britanie! Se află pe lista celor mai căutați infractori

Cumnatul său, Mugur Ciocan, i-a fost alături până în ultima clipă. Românul nu a putut să-şi injecteze singur substanţele folosite în cazurile de sinucidere asistată, aşa cum se întâmplă de obicei, pentru că el a cerut ca organele să îi fie donate.

Citește și: Românul care și-a împușcat colegii a fost eutanasiat astăzi! Pistolarul din Tarragona”, primul deținut din Spania căruia i-a fost acordat acest drept

„Nu i-a fost teamă deloc, el nu mai credea în viață în starea în care era. Nu a făcut asta ca să fugă de răspunderea penală”, a povestit Ciocan pentru Observator. Toate organele sale au fost în stare bună pentru a fi prelevate, susţine familia. Eugen Sabău a fost preluat din morga spitalului, iar ieri a fost incinerat. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Mai multe