Fiica unui pacient, care a decedat la Spitalul Pantelimon chiar în timpul scandalului, povestește prin ce a trecut tatăl ei, în ultimele luni din viață: „Țipa să-l luăm acasă”

8 august 2024 10:12   Național

Fiica unui pacient decedat în secția ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon, în contextul scandalului care a șocat țara, a făcut joi mărturisiri uluitoare.

„L-am dus cu tensiune mare și l-am luat mort,” a declarat ea, referindu-se la tatăl său internat în secția de terapie intensivă acum mai bine de trei luni.

Femeia a povestit că tatăl său avea o stare de sănătate stabilă atunci când a fost adus la spital, având doar probleme de tensiune arterială.

„Pe 4 aprilie, tatăl meu a decedat. L-am dus în stare bună, doar cu probleme de tensiune. Deși suferea de o tumoră, el reușea să supraviețuiască și își urma tratamentul acasă, fără probleme. Am adus-o doar pentru tensiune,” a spus ea la Antena 3 CNN. 

Aparținătorilor nu li s-a permis să viziteze pacientul

Ea a descris că medicul care îl trata pe tatăl său la Spitalul Pantelimon a refuzat să le permită ei și mamei sale să intre în salon și le-a jignit.

„Nu ne-a lăsat deloc să intrăm. Am intrat mai mult forțat. Era ora de vizită, dar doamna doctor nu ne lăsa să intrăm și ne-a jignit, luându-i telefonul mamei mele. Am reușit să intrăm doar pentru a-l vedea pe tatăl nostru,” a relatat fiica pacientului decedat în condiții suspecte.

De asemenea, ea a descris suferințele la care tatăl său a fost supus în timpul internării la Spitalul Pantelimon.

 „Tata era legat de mâini și picioare, iar sângele îi curgea din mâini. El țipa de pe patul de spital: 'Luați-mă acasă, că m-au omorât. Luați-mă de aici că mă omoară.' Când am intrat în salon, avea gura spartă. Vreau să se afle adevărul,” a declarat fiica bărbatului care a decedat în spital.

Pacienții care devin agitați în spital sunt imobilizați, potrivit protocolului

Este important de precizat că, potrivit legii, orice pacient aflat într-o secție la spital, nu doar la ATI, care devine agitat sau violent, este imobilizat. Doar așa se poate asigura siguranța pacientului în cauză, a celorlați pacienți și a cadrelor medicale. 

Reamintim că cei doi medici de la Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon din București, acuzați de omor calificat cu premeditare și abuzând de starea de vulnerabilitate evidentă a victimei, vor fi prezentați joi la Tribunalul București.

Acolo se va decide asupra propunerii procurorilor de a emite mandate de arestare preventivă pe numele lor. Femeile au fost reținute miercuri, fiind acuzate că au provocat moartea unui pacient de 54 de ani prin scăderea nejustificată a dozei de noradrenalină.

Mai multe