Gafa fostului președinte Băsescu la Jubileul Reginei Elisabeta a II-a

7 iunie 2022 12:56   Național
Ultima actualizare:

În anul 2012, britanicii sărbătoreau Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia celor șase decenii de domnie a Suveranei.

Prințul Charles a vizitat România, în anul Jubileului de Diamant, cu acest prilej fiind întâmpinat și de președintele țării, de la acel moment, Traian Băsescu.

Permiteți-mi să vă spun bun venit la București! Bun venit în România! Țin să vă felicit pentru strălucitoarea ceremonie a împlinirii vârstei de diamant a mariajului dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip”, a comis-o Băse, în limba română.

Salvat de translator

Jubileul Reginei este o sărbătoare organizată din 10 în 10 ani, pentru a marca momentul încoronării suveranului britanic. În 2012, Regina Elisabeta a II-a avea 60 de ani petrecuți în fruntea Casei Regale din Marea Britanie.

Totuși, în același an, Elisabeta a II-a și regretatul ei soț, Prințul Philip, sărbătoreau 65 de ani de căsătorie și probabil că din acest motiv a apărut și confuzia fostului președinte.

Citește și: Moment memorabil la Jubileul Reginei, reeditat de Brian May, chitaristul Queen

Din fericire, momentul a fost salvat de translator, care cunoștea subiectul. Astfel, la urechile Prințului Charles a ajuns, în limba engleză, urarea „Felicitări pentru ceremonia dedicată Jubileului de Diamant al Majestății Sale, Elisabeta a II-a”.

Nu știm dacă menționarea Prințului Philip, în română, i-a trezit vreo suspiciune lui Charles, în momentul în care translatorul nu i-a mai rostit numele în engleză.

Prințul Charles promova documentarul lui Charlie Ottley

În 2012, în România, a fost organizat un eveniment dedicat Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, în același an, Prințul Charles venind în România pentru a promova documentarul „Wild Carpathia”, realizat de Charlie Ottley. Ottley a fost atât de impresionat de țara noastră încât a decis să se mute aici.

Citește și: A părăsit Marea Britanie pentru a promova România și a fost jefuit la Timișoara

În 2022, britanicii au sărbătorit, din nou. De această dată, în Regatul Unit a fost serbat Jubileul de Platină, Regina Elisabeta a II-a fiind de 70 de ani pe tronul Marii Britanii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe