George Simion, nu ți-a priit „micul de Aur”?! Președintele AUR, reacție furibundă: „A venit un prost la mine să mă întrebe de ce țin cu rușii”

2 octombrie 2023 8:47   Național
Ultima actualizare:

Aflat la evenimentul „Micul de Aur”, organizat în București, sâmbătă, 30 septembrie, George Simion (37 de ani) a agresat un tânăr care l-a apostrofat că este...rusofil. Deja cunoscut pentru un comportament destul de îndoielnic, liderul AUR și-a pierdut total controlul: i-a lovit telefonul, l-a prins de braţ şi l-a înjurat un pic (sau un pic mai mult, depinde cum privește fiecare persoană situația).

Se pare că nici acest final de săptămână nu a trecut fără incidente pentru liderul AUR, George Simion. Aflat alături de soția sa și de alți lideri din AUR, la evenimentul din București, „Micul de Aur”, temperamentalul politician a atins o nouă culme de comportament. Acesta a agresat, sâmbătă noapte, un tânăr care l-a apostrofat că este rusofil. Din imaginile ce au ajuns virale pe rețelele de socializare, se observă cum George Simion, care probabil a consumat alcool, sau nu i-a priit micul, se enervează rapid după ce persoana care-l filma a insistat cu întrebările despre relația lui cu Rusia.

Tânăr: Bună seara, cum este să fiţi rusofil?

George Simion: Ştii cum este? Ai venit la mine la festival (festivalul nu este organizat de AUR – n.red.), în loc să mănânci mici, să întrebi prostii.

Tânăr: Am mâncat mici. Cum e să ţineţi cu ruşii?

George Simion: Nu ţin cu ruşii!

Tânăr: Cum e să ţineţi cu ruşii?

George Simion: Nu ştiu, a venit un prost la mine să mă întrebe cum e să ţin cu ruşii.

Tânăr: Faceţi un român prost?

George Simion: Păi tu eşti român? Avem români şi deştepţi şi proşti (râde – n.red.)

Tânăr: Şi ruşii cum sunt?

Liderul AUR, care consumase probabil destulă bere la eveniment, nu doar că l-a înjurat un pic pe tânăr, dar şi-a pierdut controlul şi l-a și bruscat, l-a prins de braţ şi a încercat să îi smulgă telefonul. „Vrei să mai pun o dată mâna pe tine?”, întreabă George Simion, după care înregistrarea se oprește. Politicianul se apără spunând că nu a fost deloc agresiv: „l-am atins pe mână a început să zbiere că îl agresez”. Totodată, tânărul a mai menționat că George Simion a folosit un limbaj obscen în direcția unei femei care îi spusese: „Ești ultimul om”, replica sa fiind: „Să te f**ă câinii”.

La ultimul sondaj CURS, realizat în perioada 12-22 septembrie, AUR, partidul condus de George Simion a fost cotat cu 18% din voturile electoratului.

Mai multe