Incidente la protestul antivacciniștilor AUR. Un bărbat s-a urcat pe Ministerul Sănătății. Ce spune George Simion despre vaccinarea viitorilor lui copii

Ultima actualizare:

Jadarmeria Bucureşti anunţă, joi, că participanţii la protestul AUR de la Ministerul Sănătăţii au fost îndemnaţi să blocheze accesul în instituţia publică. Echipajele instituţiei negociază cu protestatarul care s-a urcat pe clădire, în încercarea de a-l determina să coboare.

Imagine de la protestul AUR / foto: social media
Imagine de la protestul AUR / foto: social media

Protestul de joi s-a desfășurat joi, la Ministerul Sănătății, la inițiativa AUR. Sute de oameni s-au strâns în fața instituției.

Până la urmă, așa cum era de așteptat, situația a degenerat după ce protestatarii au vrut să înlăture gardurile de protecție și să intre în interiorul clădirii.

La un moment dat, un bărtat s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătății, apoi ar fi încercat să intre pe geam. Însă, a fost oprit de autorități.

De acolo, protestatarul a filmat protestul. Bărbatul este cunoscut în mediul online sub pseudonimul „stegarul dac samuraiul dac”. Conform Realitatea, respectivul ar avea probleme psihice. Și în aceste momente se află tot pe clădirea ministerului.

Totodată, alți oameni s-au manifestat agresiv, aruncând cu diverse obiecte în jandarmi. Ei au pancarte cu mesaje precum ”Vaccinare egal intoxicare”, „Copiii noştri nu sunt cobaii voştri”.

George Simion, întrebat dacă şi-ar vaccina copiii

Liderul AUR, George Simion, a fost întrebat dacă şi-ar vaccina copiii, el arătând că ar face acest lucru cu siguranţă, pentru că nu este nebun şi nu e antivaccinist. „Vreau doar să nu se repete ororile din timpul pandemiei când, dacă nu făceam proteste, nu te mai lăsau la locul de muncă dacă nu erai vaccinat”, a mai spus liderul AUR. El a precizat că, dacă AUR va ajunge la guvernare, va investi în Institutul Cantacuzino.

Întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, dacă el şi-ar vaccina copiii, George Simion a răspuns:

„Cu siguranţă, nu sunt un nebun cum au precizat unii, nu sunt antivaccinist. Eu vreau doar să nu se repete ororile care s-au întâmplat în timpul pandemiei când, dacă nu făceam noi nişte proteste mai radicale, nu te mai lăsau la locul de muncă dacă nu erai vaccinat. Asta însemna vaccinare obligatorie. Noi nu vrem să ajungem acolo. Sigur, toate vaccinurile elementare trebuie făcute”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net