Imaginile durerii la căpătâiul lui Rudel Obreja! George Simion și Victor Becali au fost prezenți

Ultima actualizare:

Decesul lui Rudel Obreja (57 de ani) după o lungă suferință, a adus multă durere în rândul tuturor celor care l-au cunoscut. Mulți dintre ei au fost marți să-i aducă un ultim omagiu la biserica ”Belvedere” din București, acolo unde a fost depus după-amiază.

Rudel Obreja a fost depus la Biserica ”Belvedere” din București (FOTO: Blitz)
Rudel Obreja a fost depus la Biserica ”Belvedere” din București (FOTO: Blitz)

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 57 de ani. El suferea de cancer de pancreas.

Corpul neînsuflețit a fost depus marți după-amiază la biserica ”Belvedere” din București, acolo unde apropiații și rudele i-au adus un ultim omagiu. Toată seara prin fața sicriului s-au perindat de la necunoscuți la vedete ale lumii politice, precum liderul AUR, George Simion, sau oameni din sport. Nu avea, desigur, cum să lipsească bunul prieten al lui Rudel Obreja, Vasile Cîtea, coleg de generație cu acesta și actualul președinte al Federației Române de Box. De asemenea, a fost prezent și impresarul Victor Becali, care se cunoștea din tinerețe cu fostul sportiv și, ulterior, președinte de federație.

Obreja a fost un boxer valoros al anilor '80. De altfel, el a cucerit o medalie de argint la categoria semi-mijlocie la Europenele din 1989 dar şi una de bronz la Mondialele din acelaşi an. De foarte mult ori campion naţional, Rudel Obreja a participat şi la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984.

În 2004, Obreja a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, îndeplinind în acelaşi timp diferite funcţii în federaţiile europeană şi internaţională a boxului amator. În 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, ocupa funcția de Șef al Comisiei Tehnice a AIBA, iar din această postură a declanșat un scandal imens, scoțând la iveală jocurile de culise prin care reprezentanții anumitor țări erau ajutate de ”mașina de arbitraj”, introdusă atunci. Drept urmare, a fost suspendat pe plan internațional, iar în 2012 a fost înlăturat și din funcția de președinte al Federației Române de Box. 

În paralel cu activitatea de la Federație, dar și după aceea, a promovat și susținut cât a putut boxul profesionist. De altfel, el a fost cel care a crezut cel mai mult în valoarea lui Lucian Bute, multiplul campion mondial al boxului profesionist. Și, cumva, de la această dragoste pentru marele sportiv i s-a și tras sfârșitul.

A fost condamnat în două rânduri pentru ”Gala Bute”

În 2018 a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în Gala Bute. El a fost eliberat în decembrie 2018 din Penitenciarul Jilava după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au admis contestaţia de suspendare a executării pedepsei, formulate în baza faptului că alcătuirea completurilor de 5 judecători nu s-a făcut prin tragere la sorţi.

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, condamnată în același dosar, a reacționat după moartea lui Rudel Obreja. Ea a spus că boala din cauza căreia s-a prăpădit a fost declanșată de hărțuirea la care a fost supus în ultimii ani.

Toți cei care l-au băgat în închisoare pentru dosarul ”Gala Bute” ar trebui să îl aibă pe conștiință. Este fără îndoială ca boala lui s-a declanșat din cauza hărțuirii timp de 8 ani în dosarul “Gala Bute”. A fost arestat de trei ori în acest timp ca și mine, ultima dată pe 7 aprilie anul trecut, reîncarcerarea a fost un soc pentru el. Nu se aștepta ca decizia CCR să nu fie respectată”, a scris Elena Udrea pe pagina de Facebook.

Elena Udrea despre Rudel Obreja: ”L-au ținut în pușcărie cu diagnostice și tratamente greșite”

Fostul demnitar a mai precizat că Obreja a fost ținut în pușcărie cu diagnostice și tratamente greșite.

După o luna a început sa se simtă rău, dar doctorul de la Jilava nu l-a luat în serios si încă doua luni l-au ținut în pușcărie cu diagnostice și tratamente greșite. După patru luni in sfârșit au acceptat sa îl trimită la spitalul Fundeni unde i s-a descoperit cancer la pancreas, însă din păcate era prea târziu, era in faza terminala. Doar la presiunea presei l-au pus liber fără însă sa-i dea voie in afara țării sa se trateze”, a mai spus Udrea.

Toți cei care au fost părtași la acest abuz al justiției “statului paralel” care este dosarul “Gala Bute”, trebuie sa îl aibă pe conștiința, a murit un om, un tata, un soț. Au rămas 3 copii fără tată”, a încheiat Udrea. Trebuie menționat că în toate declarațiile pe care le-a dat în cadrul anchetei parcă interminabile în cadrul ”Galei Bute”, Rudel Obreja nu a acuzat-o niciodată de nimic pe fost ministru Elena Udrea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net