Ghinion pentru pensionari! Câți români seniori nu vor primi bani în plus din septembrie

14 august 2024 15:14   Național

Deja am ajuns la mijlocul lunii august, iar pensionarii din întreaga țară privesc entuziasmați către luna următoare, când urmează să primească pensiile recalculate. Cu toate acestea, autoritățile au anunțat că un număr important de români urmează să rămână cu exact aceeași pensie!

Pensionarii din țara noastră deja încep să se gândească cu entuziasm la primirea deciziei de recalculare. Odată cu aceasta, ei vor afla câți bani urmează să primească începând cu luna septembrie, însă veștile nu sunt tocmai bune pentru toți românii. 

Autoritățile deja au anunțat câte pensii urmează să rămână la exact același nivel ca cel de până acum, iar numărul acestora este surprinzător de mare! 

Câte pensii urmează să rămână neschimbate din septembrie

Undeva peste 4,6 milioane de pensii urmează să fie recalculate în țara noastră, însă nu fiecare dintre acestea va fi și majorată! Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, nu mai puțin de 803,433 de pensionari urmează să primească exact aceeași pensie, în această toamnă.

Autoritățile din țara noastră au explicat că pentru 84,176 dintre aceștia, s-a ajuns la exact aceeași valoare a pensiei, chiar și după recalculare. Cu toate acestea, pentru 719,257 de pensionari, valoarea acesteia ar fi fost mai mică.

Sute de mii de pensii vor rămâne la fel

Deja cele peste 4,6 milioane de pensii din țara noastră au fost recalculate de către Casa Națională de Pensii Publice. Iar în urma acestei proceduri, s-a stabilit faptul că 82,56% dintre pensionari urmează să primească pensii mai mari, în timp ce pentru 17,44% dintre aceștia, ele vor rămâne la nivelul actual.

Ministerul Muncii a mai anunțat și faptul că pentru cele 3,8 milioane de pensii care urmează să fie majorate începând cu data de 1 septembrie, creșterea procentuală medie este de aproximativ 26,65%. Mai precis, acest lucru se traduce printr-o creștere nominală de 622 de lei.

Astfel, cei mai mulți dintre pensionari ar trebui să observe o creștere a pensiei, începând cu această toamnă. Cu toate acestea, există și unele pensii care urmează să rămână la nivelul actual.

Mai multe