Ion Țiriac s-a lăudat cu investiția sa de 30 de milioane de euro din București

17 mai 2022 18:57   Național

Ion Țiriac a inaugurat marți, 17 mai, o clădire de birouri ridicată în Piața Victoriei, la doi pași de sediul Guvernului.

Clădirea începută în 2018 poartă numele celui mai cunoscut tenismen român, Țiriac Tower, are 12 etaje și o parcare subterană cu 5 niveluri, cu locuri delimitate pentru biciclete.

Conform „Ziarul Financiar”, investiția miliardarului român s-ar ridica la aproximativ 30 de milioane de euro.

Clădirea e aproape ocupată de chiriași

V-am chemat ca să ne lăudăm. Acest teren e aici de 15 ani. Clădirea asta are șarmul ei, în mijlocul Bucureștiului. Și ne mândrim cu ea. Ne lăudăm cu o construcție de 5 stele”, și-a început Ion Țiriac discursul inaugurat, conform gsp.ro

Probabil că momentul inaugurării nu a fost la fel de important precum alt detaliu, vital pentru afacerea imobiliară, ținând cont de situația economică actuală, din toată Europa.  

Astfel, Ion Țiriac a „tăiat panglica” unei clădiri cu grad de ocupare de 95%, încă din ziua inaugurării. Conform paginii Facebook „Țiriac Tower”, chiriașii sunt companii din industrii precum IT, farmaceutică, asigurări, imobiliare și servicii.

Proiect de suflet în Otopeni

Afaceristul a mai menționat faptul că beneficiile acestei clădiri sunt direcționate către Federația Internațională Țiriac.

Citește și: Ion Țiriac, cu steagul României, la turneul de la Madrid. Cum a apărut milionarul

Trebuie să adaug că există o donație de 100-150 de milioane de euro de la Federația Internațională Țiriac. Banii vor fi folosiți la Otopeni. Vom face un hotel, o piscină olimpică a acoperită, o sală de gimnastică, un teren de tenis și o academie de tenis cu 30 de terenuri”, a mai spus Ion Țiriac.

Academie de tenis împreună cu Ilie Năstase?

Afaceristul se referă la un proiect de suflet al său, mai precis o academie de tenis. Într-o notă umoristică, al spus că nu știe, momentan, cum se va numi respectivul proiect.

Citește și: Colecția Țiriac vă invită să vizionați două exemplare produse la o jumătate de secol distanță: Ford Mustang Mach 1 1969 și Ford Mustang Mach 1 Coupe 2022

Academia Țiriac sau Academia Țiriac-Năstase(n.r. Ilie Năstase), să vedem. Vreau să am 30 de terenuri și un central de 7.000 de locuri. Pentru că ăla de la BNR de l-a construit Ceaușescu s-a terminat! Eu lucrez la o altă dimensiune, vreau s-o fac și să rămână. Banii îi am, mai ales după ce-am vândut și turneul de la Madrid. Eu fac în Otopeni în 2 ani, deci în 2024!”, a declarat Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Mai multe