Locul din România lăudat și recomandat de jurnaliștii de la CNN. Se află în topul celor mai frumoase trasee de drumeție din Europa

10 mai 2024 19:00   Național

Vineri, 10 mai, CNN a publicat o listă cu cele mai frumoase trasee de drumeție pe distanțe lungi din Europa, iar printre acestea se află și un loc din România, pentru care jurnaliștii au avut numai cuvinte de laudă. Nu este pentru prima oară când cei de la CNN recomandă destinația, anul trecut a fost numită printre primele 20 cele mai frumoase locuri din lume!

Destinația din România numită anul trecut printre cele mai frumoase locuri din lume, care a devenit apreciată pe plan internațional, se află inclusă de data aceasta în clasamentul celor mai frumoase trasee de drumeție pe distanțe lungi din Europa realizată de CNN.

Jurnaliștii CNN sunt de părere că, în topul celor mai frumoase trasee europene de drumeție, printre celebrele destinații din Grecia, Suedia, Scoția sau Italia, nu aveau cum să lipsească ... Munții Apuseni! 

„Oferă oportunitatea de a descoperi o parte a Europei unde ...”

„Zona sălbatică a Munților Apuseni din vestul României, parte din lanțul Carpaților, oferă oportunitatea de a descoperi o parte a Europei unde timpul se mișcă încet, iar modul de viață este impregnat de tradiție. Mergând pe jos printre dealurile maiestuoase și pădurile aparent nesfârșite, puteți vedea șoimii pelerini care se învârt în cerc pe termicele de la înălțime, în timp ce urmele de lupi și urși bruni europeni indică prezența unora dintre cele mai evazive creaturi ale continentului.

Much Better Adventures organizează o drumeție de patru zile cu rachete de zăpadă prin regiune în timpul iernii, unde oaspeții se cazează la familii românești și primesc o primire locală adecvată”, este descrierea celor de la CNN, în clasamentul unde apar și lanțuri muntoase din Elveția, Italia, Grecia, Finlanda sau Franța.

În vara anului 2022, Munții Apuseni au fost incluși de postul CNN într-un top cu 17 destinații din Europa care merită vizitate în anul respectiv. Ulterior, în anul 2023, au fost incluși în Top 20 cele mai frumoase locuri din lume.

De asemenea, în anul 2019, cei de la CNN au recomandat România pentru frumusețea sa deosebită, iar la momentul respectiv, americanii descriau Munții Apuseni drept un lanț muntos care are unele dintre cel mai bine păstrate secrete din Europa de Est, îndemnându-i pe alții să viziteze țara noatră.

Mai multe