Mama băiatului violat din București a făcut dezvăluiri cutremurătoare: „Doamna directoare nu a sunat poliția”

4 martie 2024 11:37   Național
Ultima actualizare:

Luni, mama unui copil care a fost victima abuzului sexual de două ori din partea colegilor săi la o școală din București a relatat cum a aflat despre aceste agresiuni. 

Ea a criticat conducerea școlii pentru că nu a contactat Poliția și pentru că i-a reproșat că nu a semnalat imediat violul, ci abia pe 10 iunie, în timpul vacanței.

„În anul 2022 copilul meu a fost abuzat în toaletă școlii. Noi am aflat prea târziu, într-o joi seară am văzut comportamentului copilului, am sunat-o pe psiholoaga copilului. Am aflat totul prin joacă, ne-a povestit cum băiatul s-a dus după școală, înainte de after school, la toaletă și a intrat peste el un băiețel, i-a zis să tacă din gură. Restul vă închipuiți ce s-a făcut.

A doua zi am venit la doamna directoare și i-am zis și dânsa a zis că e data de 10 iunie și că e vacanță și că de ce nu am venit imediat. Noi am aflat după 3 săptămâni după ce s-a întâmplat.

M-am dus la Poliție. Doamna directoare nu a sunat poliția. Noi am sunat poliția de acasă. Doamna directoare când am venit în septembrie să cer o hârtie dacă s-a făcut o anchetă, dânsa mi-a zis că nu s-a făcut o anchetă. Agresorul e clasa a opta. Copilul meu e clasa a doua acum”, a declarat mama copilului agresat.

Elevul, supus pervesiunilor de două ori

Elevul, care frecventa Școala Nicolae Titulescu din București, a fost supus la două incidente de abuz, ambele având loc în incinta băii școlii. Informația cu privire la aceste evenimente a ajuns la Inspectoratul Școlar București abia în dimineața zilei de luni, când școala a înaintat o sesizare oficială. Primul caz de abuz s-a întâmplat în cursul anului 2022, fiind necesară deschiderea unui dosar penal în urma acestuia.

Conform informațiilor provenite de la surse din cadrul poliției, la momentul primei agresiuni, victima avea doar 8 ani. Ulterior, el a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală pentru examinare, iar o plângere a fost înregistrată la secția 4 de Poliție.

Cu toate acestea, dosarul a fost clasat în cele din urmă, deoarece presupusul agresor, care avea 11 ani, era considerat prea tânăr pentru a fi tras la răspundere penală.

Un al doilea incident similar a avut loc în decembrie 2023, când aceeași victimă a fost din nou supusă unui abuz, de această dată din partea unui alt coleg, conform acelorași surse. Acest al doilea incident a generat deschiderea unui nou dosar penal.

Mai multe