Mâncarea românească, „una dintre cele mai bune din lume”. Un turist străin laudă preparatele tradiționale românești

3 iunie 2024 9:46   Național

Rudy, un turist străin venit în România, publică adesea pe pagina sa de TikTok videoclipuri în care are doar cuvinte de laudă pentru mâncarea românească, susținând că este „una dintre cele mai bune din lume”.

Rudy, sub numele său de utilizator „Travel with Rudy”, s-a îndrăgostit iremediabil de preparatele tradiționale românești. Într-un videoclip devenit viral, el laudă mâncarea românească și spune că este „una dintre cele mai bune din lume”.

„Am petrecut weekend-ul în România și trebuie să vă spun ceva, băieți, am luat vreo cinci kilograme și sincer trebuie să o spun: foarte mult subestimată. Este una dintre cele mai bune din lume, trebuie să vă spun. Absolut incredibil, dacă nu ați mâncat-o niciodată, vă recomand să o încercați cât mai repede”, a susținut Rudy, într-un filmuleț publicat pe pagina sa de TikTok.

De asemenea, cum iubita sa este româncă, se pare că pentru Rudy, un cunoscut iubitor de călătorii și aventuri, România pare să aibă un loc special în inima sa. El a consumat, în doar două zile, friptură de porc la grătar cu cartofi, mici, varză murată, pepene murat, gogonele și castraveți murați, ouă proaspete de țară, aperitive cu salam, pastramă și cașcaval, salata de boeuf.

„România este Raiul mâncărurilor savuroase”

Bineînțeles, tânărul a încercat și băuturi tradiționale românești, cum ar fi pălinca, vișinata și vinul de casă, completându-și experiența culinară cu sarmale în frunză de viță de vie și sarmale în varză, costițe de miel la tavă, tort de ciocolată și cârnați de casă.

Clipul său de pe TikTok a atras rapid atenția internauților, devenind viral. Mulți români s-au arătat încântați de aprecierea venită din partea unui străin.

„România este Raiul mâncărurilor savuroase, al oamenilor deștepți și al frumuseții naturii...România este o țară completă!”, „Acum 2 veri, la hotelul unde lucrez am avut un grup de bucătari din Miami care mi-au spus ca mâncarea la noi e atât de bună în comparație cu cea de la ei, am fost mai mult decât bucuroasă să aud asta”, „Dacă ai știi câte preparate bune mai ai de încercat”, „Ceea ce ai mâncat este doar 1% din bunătățile bucătăriei românești”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților.

Mai multe