Martorul-cheie, de la accidentul în care a murit Raisa, a dispărut fără urmă. Autoritățile sunt în alertă

11 februarie 2022 18:47   Național
Ultima actualizare:

Matorul-cheie, de la accidentul în care Raisa a fost lovită fatal de mașina unui polițist pe trecerea de pietoni, refuză să mai colaboreze cu avocatul și autoritățile.

Martorul-cheie de la accidentul cumplit, în care Raisa, o fetiță de 11 ani, a fost lovită de mașina unui polițist, pe trecerea de pietoni, a dispărut fără urmă. Autoritățile sunt în alertă și încearcă să o găsească pe singura martora care ar putea oferi informații valoaroase procurorilor despre ce s-a întâmplat de fapt la locul tragediei. 

Martorul este o femeie care se afla în propriul autovehicul, chiar în spatele mașinii polițistului care a lovit-o mortal pe copilă. 

Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis a declarat că a solicitat în repetate rânduri femeii filmările de la camera de bord a mașinii. Din păcate martora nu a răspuns solicitărilor avocatului și și-a șters și conturile de socializare. 

Avocatul a menționat că i-a trimis mesaje pe WhatApp în care o avertizează că filmările respective reprezintă probe, iar distrugerea lor se pedepsește potrivit legii. 

"A dispărut de pe toate mediile. Martorul este o doamnă care apare pe toate imaginile. În momentul în care au fost cerute aceste imagini nu știu ce a făcut cu ele, cred că nici măcar nu le mai are. Am o captură de pe aplicația WhatsApp unde i-am adus la cunoștință faptul că distrugerea filmărilor de pe camera de bord reprezintă infracțiune.

Procurorul a dispus identificarea persoanei și polițiștii sunt acum pe urmele martorului pentru a se găsi camera de bord. Nu am înțeles de ce este un mister cu depunerea acestei înregistrări măcar la Parchet. (...) Este singura filmare despre care știm în momentul de față că înregistrează de la nivelul unei camere de bord ce s-a întâmplat acolo atât în momentul respectiv, cât și ulterior.”, a explicat Adrian Cuculis, la Antena 3.

Polițistul care a accidentat-o pe Raisa, prins cu minciuna

Prietena Raisei, Marina, fetița care a fost de asemenea lovită de polițist, a fost audiată, iar potrivit avocatului, declarațiile copilei nu se potrivesc cu cele ale ofițerului. Marina a afirmat că se aștepta ca mașina ofițerului să oprească la trecerea de pietoni și că automobilul respectiv nu avea nicio o rampă aprinsă, iar pe de altă parte, polițistul a declarat că rula cu girofarul aprins.

Este clar că audierea urma să fie presărată cu multe lacrimi pentru că așa a și început. Am încercat să nu facem o audiere propriu-zisă, să facem totul foarte relaxat, doar că rememorarea acelor momente și vreau să vă spun că Marina își aduce aminte foarte clar ce s-a întâmplat acolo...

Au fost câteva întrebări prin care ea a arătat, mie cel puțin, că ea știe totul absolut perfect, are un film în fața ochilor, știa exact cu ce era îmbrăcată Raisa, știa exact ce purta ea în ziua respectivă, știa și ce aveau în ghiozdan.

Cert este că apare, cel puțin după părerea mea, prima minciună din declarația polițistului și sper să aibă în vedere lucrul acesta. Spunea că rula cu girofarul pornit, avem un martor deja și cel de-al doilea martor, respectiv pe Marina, care spune că a văzut mașina poliției, au apreciat că au suficient timp să treacă, și poate cel mai șocant este că Marina vine și spune astăzi că ”eu speram că va opri la trecerea de pietoni”. Asta a spus Marina. Și spunea foarte clar că a văzut că e o mașină de poliție din depărtare doar că nu avea nicio rampă pornită, deci apare prima minciună din declarația lui.

Cred că e important să vă spun că joi inculpatul, respectiv polițistul Popescu, ar trebui să se prezinte la Brigada Rutieră să vedem dacă va fi de acord cu testul poligraf. Pentru că procurorul a stabilit această zi când i se va aduce la cunoștință că va fi supus acestui test”, a povestit avocatul Adrian Cuculis la Antena 3.

Avocatul familiei Raisei a declarat că polițistul va fi supus joi, testului poligraf. 

Raisa, fetița de 11 ani, a fost ucisă în urma unui accident rutier produs pe trecerea de pietoni, în timp ce traversa regulamentar alături de prietena ei. 

Imaginile șocante de la locul accidentului și care îl arată pe ofițerul de poliție cum coboară din mașină și o lovește cu piciorul pe copila pentru a verifica dacă trăiește au revoltat o mulțime de cetățeni și personalități din viața publică.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Mai multe