Microbuz cu refugiaţi din Ucraina, răsturnat în Bihor

2 martie 2022 11:58   Național

Un microbuz în care se aflau 11 refugiați ucraineni, dintre care 5 copii, a fost implicat într-un accident, marți seară, în județul Bihor. Din fericire, doar doi adulți au fost răniți, însă viața lor nu a fost pusă în pericol.   

Microbuzul făcea parte dintr-un convoi de mai multe autovehicule înmatriculate în Ucraina. Toți fugiseră din calea bombardamentelor și căutau o soluție de a ieși și din țara noastră, vrând să ajungă în Ungaria.

Microbuzul se deplasa pe direcţia Satu Mare - Oradea, de unde ucrainenii voiau să ajungă la unul dintre punctele de frontieră cu Ungaria pentru a ieşi din ţară. Din primele verificări, se pare că refugiaţii s-au dus întâi la frontiera Petea din județul satu Mare, însă cozile mari de acolo i-au determinat să se întoarcă din drum și să caute alte ieșiri din România. Aveau de gând să părăsească Romnia prin Borş I sau Borş II. 

Doi adulți au fost răniți ușor 

Însă, în județul Bihor, pe DN 19, microbuzul a fost implicat într-un accident rutier. „La ieșire din localitatea bihoreană Valea lui Mihai, un bărbat de 27 de ani, din Ucraina, în timp ce conducea un autovehicul de transport persoane 8+1, pe direcția Satu Mare - Oradea, a efectuat manevra de depășire a autoturismului care se deplasa în fața sa, condus de un bărbat de 37 de ani, din Ucraina. La revenirea pe banda sa de circulație, a acroșat autoturismul condus de bărbatul de 37 de ani, a derapat și s-a răsturnat  în șanțul din partea dreaptă a direcției sale de deplasare”, a transmis IPJ Bihor.

Imediat, la fața locului a ajuns echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea, iar pompierii militari paramedici au evaluat persoanele implicate în accident. O femeie de 27 de ani și un bărbat de 32 de ani, ambii pasageri, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea. Cei doi au suferit răni ușoare.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Mai multe