Momente critice pentru tânărul care s-a electrocutat în Iași. A suferit arsuri pe 80% din corp

13 februarie 2023 20:16   Național
Ultima actualizare:

Momente importante pentru tânărul în vârstă de 16 ani care, în cursul săptămânii trecute, a suferit un accident îngrozitor. Click! îți spune ce se întâmplă cu tânărul care s-a electrocutat după ce a căzut peste o reţea de înaltă tensiune feroviară.

În urmă cu câteva zile, un băiat a căzut de pe o pasarelă pietonală pe firele electrice, iar mai apoi pe o locomotivă. Acesta a fost transportat de urgenţă la spital.

Conform medicilor, se pare că tânărul a suferit arsuri de gradul lV, pe 80% din suprafaţa corporală Totodată, pe lângă arsuri, tânărul s-a ales şi cu mai multe traumatisme grave, din cauza căderii de la înălţime.

Care este starea de sănătate a tânărului electrocutat la Iași

Conform cadrelor medicale, băiatul se află într-o stare ceva mai bună, dar specialiștii susțin că perioada critică încă nu a trecut. În ultimele 24 de ore, tânărul a fost supus mai multor invervenții chirurgicale.

Medicii fac eforturi mari pentru a-l salva pe tânărul în vârstă de 16 ani. Astfel, acesta a fost supus unor intervenţii chirurgicale şi urmează să fie detubat.

„În cursul zilei de duminică, 12 februarie, copilul electrocutat a beneficiat de o nouă intervenţie chirurgicală. Este vorba despre o intervenţie de mai are anvergură, în cadrul căreia s-au excizat o mare parte din suprafeţele cutanate arse.

Totodată, s-a realizat parţial acoperirea zonele excizate cu grede de piele autologice şi substituienţi cu tanaţi sintetici. Putem afirma că starea generală a copilului este mult ameliorată. În cursul zilei de 13 februarie acesta va fi detubat. C

hiar dacă nu a fost depăşit riscul vital, putem spune, însă, că progresul de supravieţuire este mult îmbunătăţit", a precizat dr. Sidonia Susanu, coordonator al Unităţii Funcţionale de Arşi din cadrul Spitalului pentru Copii din Iaşi, transmite Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe