Noi reguli de închidere a școlilor. Nu mai contează rata de vaccinare a profesorilor

14 ianuarie 2022 8:22   Național

S-au schimbat, din nou, regulile! Școlile nu se vor mai închide în funcție de rata de vaccinare din rândul cadrelor didactice, ci în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID la nivelul fiecărui județ. Este o nouă decizie a Comitetului pentru Situații de Urgență. 

Astfel, potrivit Comitetul Național pentru Situații de Urgență școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel local a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.

În cazul în care paturile COVID din spitale sunt ocupate în proporție mai mare de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.

Când se suspendă cursurile pentru 10 zile

Cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Direcțiile județene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-urile proprii, rata de ocupare a paturilor în de spital.

Mai multe