Nouă regulă cu sancțiuni severe pentru românii care locuiesc la curte
Indiferent de cât de mult pot prefera mulți români curtea, în favoarea apartamentelor de la bloc, există nenumărate lucruri la care trebuie să aibă grijă, dacă își doresc să locuiască la sol. Iar pe lângă munca necesară pentru a întreține grădina, este foarte important să cunoaștem și nenumăratele obligații pe care legea le impune românilor care stau la curte!
De la liniște și aer curat, până la propriile noastre legume, sau flori, există multe avantaje pe care ni le oferă o curte personală. Însă, aceasta vine și cu unele obligații, iar dacă nu suntem atenți la ele riscăm să ne trezim cu amenzi usturătoare, din partea autorităților!
Iar unele dintre aceste obligații pot fi destul de surprinzătoare, așa că trebuie să cunoaștem cât mai bine legea, dacă vrem să evităm orice problemă cu autoritățile. De exemplu, poate că mulți proprietari vor fi surprinși să afle că dacă își doresc să construiască un gard, ori o anexă, au nevoie de autorizații din partea autorităților!
Ce riscă românii care nu au autorizații pentru noile construcții
Cei care nu dețin astfel de documente, fie pentru că nu au știut că sunt necesare, ori pentru că au ignorat cerința legii, riscă nu numai amenzi, dar noua lor construcție poate fi și demolată! Autoritățile au introdus nenumărate modificări de-a lungul timpului, în privința construcțiilor. Printre acestea se găsește și Legea nr. 50/1991, care reglementează autorizațiile necesare pentru a ridica orice structură nouă.
Cei care nu respectă aceste reglementări legale, indiferent de cât de mici ar fi construcțiile ridicate în curte, se vor trezi cu amendă, iar acestea vor fi și demolate de către autorități.
Cum pot obține românii autorizații de construcție
Pentru a putea construi legal un gard, sau orice alt tip de anexă în curte, românii trebuie să obțină un certificat de urbanism, pe care îl vor putea lua fie de la autoritățile județene, ori locale, după caz.
Desigur, nu toate lucrările au nevoie de un astfel de certificat. Reparațiile, gardurile mobile și vii (care au o înălțime de până la 2 metri), ori adăugarea elementelor decorative, nu au nevoie de asemenea acte.