Cetatea unică din România care are formă de animal. Turiștii sunt fermecați de acest loc

Țara noastră este un adevărat cufăr plin de comori, atunci când vine vorba despre potențialul turistic. Iar dacă dorim să facem o excursie într-un loc unic din România, pe care nu vom regreta că l-am vizitat, putem merge la Cetatea Rupea, o destinație cu o încărcătură istorică puternică și care uimește turiștii dintr-un motiv inedit!

Cetatea Rupea are forma unei cochilii de melc / foto: discover-brasov.com
Cetatea Rupea are forma unei cochilii de melc / foto: discover-brasov.com

Țara noastră este plină de destinații perfecte pentru o scurtă excursie. Fie că este vorba despre locuri izolate, din inima naturii, unde ne puten reîncărca bateriile având în jur o proveliște de vis, ori locuri precum Cetatea Rupea, în care putem admira o istorie veche de secole, România are ceva de oferit tuturor preferințelor.

Această cetate unică se află în orașul cu același nume, Rupea, din județul Brașov. Cetatea a fost consemnată inițial tocmai în anul 1324, iar puțin mai târziu, în secolul XV, ea începe să fie administrată de comunitatea săsească, care o transformă într-un refugiu.

Cetatea unică care are forma unui animal

Cunoscută și ca Cetatea Cohalmului, din cauza faptului că a fost ridicată pe dealul cu același nume, ea a fost extinsă chiar și în secolul XVII. Motivul pentru care această cetate era atât de importantă era poziția ei strategică. Ea se afla chiar la îmbinarea drumurilor care legau Transilvania, Moldova și Țara Românească.

Zona este locuită chiar din vremea dacilor, care au construit cetatea Rumidava, ce s-a transformat în Rupes, odată cu sosirea romanilor. Cetatea Rupea, aflată la doar câțiva zeci de kilometri de Brașov, uimește și prin faptul că are forma unui animal!

Cetatea are o istorie veche de secole

Mai precis, faimoasa Cetate Rupea are o formă extrem de aseămănătoare cu cea a cochiliei unui melc! Aspectul unic îi oferă un puternic aer de originalitate, pe care toți turiștii care ajung aici îl pot observa din prima.

Cetatea a fost restaurată relativ recent, în anul 2013, iar vizitatorii rămân profund impresionați nu doar de istoria pe care acest loc o are, dar și de frumusețea naturii din jur. Așa că dacă ne dorim o scurtă exursie undeva în România, această veche cetate poate fi destinația perfectă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bucharest Fashion Week vedete jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Captură de ecran din 2024 10 19 la 19 55 07 png
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
bani jpg
Aer polar - ger - vremea- meteo- frig- inghet- FOTO Shutterstock
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
crima pexels jpg
noua zeelanda istock jpg
iarba matei istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net