O destinație extrem de iubită de români, detestată de localnici. „Nenorocirea mea, paradisul vostru!"

6 martie 2024 21:07   Național

Românii care au ajuns în aceste zile, în vacanță, în Tenerife, au fost întâmpinați de localnici supărați. Aceștia se plâng că salariile medii sunt de 1.200 de euro, iar "paradisul turiștilor" reprezintă, de fapt, "nenorocirea lor". Localnicii sunt dezamăgiți și de problemele majore cu apa potabilă. Amintim că, în fiecare zi, Insulele Canare sunt vizitate de peste 300.000 de turişti.

Localnicii din Tenerife, tot mai revoltați 

„Turişti, plecaţi acasă", „Nenorocirea mea, paradisul vostru" sau „Salariul mediu în Insulele Canare este de 1.200 de euro". Sunt doar câteva dintre mesajele vizibile pe zidurile din Palm-Mar, un orăşel de pe coasta celei mai mari dintre Insulele Canare. Turismul, care este văzut ca modalitate principală de a face bani în sudul insulei Tenerife, a devenit motiv de revoltă printre localnici în ultima perioadă. Oamenii avertizează că sistemul va ajunge în colaps.

Probleme cu apa potabilă 

O altă problemă majoră este cea a apei potabile, tot mai puţină şi mai greu de accesat. Asta în vreme ce turiştii consumă de şase ori mai multă apă decât rezidenţii insulei. În presa locală, fenomenul a fost botezat "tourismphobia".

„Cea mai mare parte a populaţiei este încântată să primească turişti, de toate naţionalităţile. Insulele Canare au fost mereu extrem de prietenoase. Marea majoritate înţelege că asta ne face valoroşi, în sensul fluxului cultural la care suntem expuşi", a declarat un profesor de Turism la Universitatea Las Palmas.

Tenerife, o destinație boemă 

 Cea mai mare dintre insulele Canare, Tenerife este o destinație boemă cu plaje dominate de bătrânul El Teide și orașe care păstrează numeroase construcții medievale. Paradisul primăverii este un tărâm al contrastelor frumoase, cu ierni blânde și veri prietenoase, insula fiind ideală de vizitat pe toată perioada anului, indiferent că ești dornic de relaxare la plajă, pasionat de drumeții sau în căutarea locurilor istorice. 

Insula spaniolă de origine vulcanică reușește să atragă în fiecare an mai bine de 5 milioane de vizitatori dornici să descopere un ținut verde dominat de un vulcan activ, cu plaje negre sau albe și jungle nesfârșite.

Mai multe