O nouă plantă a fost cultivată în țara noastră! Are un fruct delicios și este foarte sănătoasă

25 octombrie 2024 14:00   Național

Tot mai mulți români sunt astăzi atenție la dieta pe care o au, iar agricultorii vin cu vești bune pentru aceștia! O nouă plantă a început să fie cultivată în solul țării noastre, iar fructul rezultat nu doar că este mai bun decât alunele obișnuite, dintr-un hectar de pământ se poate scoate o producție de 22 de tone!  

Tot mai multe plante și legume exotice încep să fie aclimatizate cu succes în țara noastră, iar una dintre acestea nu numai că are un gust foarte bun, dar oferă și nenumărate beneficii românilor atenți la dietă, iar producția este una considerabilă!

Mai precis, este vorba despre un soi nou de migdale de pământ, pe care specialiștii din țara noastră încearcă să îl crească în solul României. Aceste migdale ar avea un gust mai bun decât alunele obișnuite de pământ, iar producția poate ajunge la 22 de tone într-un singur hectar de pământ!

Un nou soi de migdale este adus în România

În ciuda numelui, este important să știm că acest nou soi nu se înrudește cu migdalele obișnuite pe care deja le cunoaștem, fiind mai asemănător cu alunele de pământ. Acum, experții de la Banca de Resurse Genetice și Vegetale (BRGV), din Buzău, vor să vadă dacă acest soi poate fi aclimatizat în țara noastră.

Cei pasionați de acest subiect pot recunoaște noul soi de migdale după numele lui științific, mai precis, Cyperus esculentus. Planta poate rezista ușor în fața frigului și a schimbărilor vremii, fiind și foarte bune pentru fertilizarea solului.

Producția poate fi una record

Specialiștii spun că planta nu este una invazivă și că poate fixa bine solul în care este plantată. În plus, ea vine și cu avantajul faptului că este comestibilă!

„Migdalele de pământ se consumă şi sunt asemănătoare alunelor de pământ, cu precizarea că sunt mult mai dulci şi mai gustoase. Se spală şi pot fi consumate ca atare sau în diverse preparate.

Soiul se cultivă primăvara devreme, iar recoltarea are loc în toamnă. Se înmulţeşte pe cale vegetativă, cu aceste fructe de sol şi nu produce seminţe”, a explicat Coste Vînătoru, directorul BRGV.

Mai multe