O destinație turistică iubită de români crește taxele aplicate turiștilor! Cât vor plăti vizitatorii începând de anul viitor

Este unul dintre cele mai frumoase și cunoscute orașe din Europa, iar în fiecare an, milioane de turiști din întreaga lume vin aici pentru a admira acest loc superb. Este vorba despre Veneția, care, începând de anul viitor, urmează să crească simțitor taxele aplicate turiștilor.

Veneția va crește taxele aplicate turiștilor
Veneția va crește taxele aplicate turiștilor

Atunci când vine vorba despre cele mai importante destinații turistice din Europa, vom pomeni numele Veneției destul de rapid. În 2023, undeva în jur de 5,7 milioane de oameni au vizitat acest loc superb, iar pentru a pune lucrurile în perspectivă trebuie să știm că orașul are o populație permanentă de aproximativ 257,777 de oameni.

În aceste condiții, pentru a elimina fenomenul supraturismului, autoritățile deja au introdus un sistem de taxare al turiștilor, sistem ce urmează să fie extins începând cu anul următor. Începând din luna aprilie a acestui an, Veneția aplică o taxă de 5 euro pe 24 de ore, turiștilor care ajung în Veneția în zile aglomerate. Această măsură a fost introdusă pentru a elibera străzile orașului, deja sufocat de turiști.

Veneția va crește taxele pentru turiști

Practic, schema de taxare aplicată inițial de autorități cerea turiștilor să plătească de-a lungul a 29 de zile, distribuite pe parcursul a 4 luni. Acum, începând de anul viitor, urmează ca numărul de zile să fie crescut la 54, tot în perioada cuprinsă între lunile aprilie și iulie.

Iar în timp ce taxa va rămâne la numai 5 euro pentru turiștii care au rezervări din timp, cei care își fac rezervări cu mai puțin de 4 zile înainte de a ajunge în Veneția vor plăti, odată cu anul viitor, 10 euro.

Orașul încearcă să rezolve problema supraturismului

Sistemul introdus de către Veneția a atras atenția și altor destinații turistice importante, ce se confruntă cu problema serioasă a supraturismului. Locuri precum Kyoto, vechea capitală a Japoniei, cât și insula spaniolă Formentera, au studiat schema de taxare a Veneției, pentru a o putea implementa.

Cu toate acestea, criticii spun că taxele introduse de Veneția nu au reușit să reducă aglomerația produsă de turiști, primarul Luigi Brugnaro spunând că este prea devreme pentru a putea fi observate efecte concrete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
armata romana foto mapn jpg
carte pixabay jpg
moneda noua1 jpg
dodo munteanu instagram jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image png
halloween colaj pixabay jpg
15 special cuplu pajiste iarba fericire zambet iubire romantic shutterstock 3389285 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net