A devenit o criminală din cauza obsesiei pentru documentarele polițiste! Cine este tânăra care a ucis o profesoară

24 noiembrie 2023 17:00   Național
Ultima actualizare:

 Documentarele despre criminali au făcut o tânără să-și dorească să facă o crimă. Este vorba despre Jung Yoo-jung, femeia care a devenit obsedată de romanele polițiste. După ce a fost evaluată psihologic și psihiatric, aceasta a bifat un punctaj ridicat la testul pentru psihopați. Într-o zi, femeia a mers acasă la o profesoară, îmbrăcată într-o uniformă școlară, și a ucis-o fără să mai stea pe gânduri.

Jung Yoo-jung, punctaj ridicat la testul pentru psihopați  

Jung Yoo-jung era obsedată de documentare polițiste și romane despre crime. A fost evaluată psihologic și psihiatric și a bifat un punctaj ridicat la testul pentru psihopați, a menționat poliția, scrie Digi24.ro. Măcinată de curiozitate, pentru că voia neapărat să vadă cum e să omori pe cineva, Jung a stabilit o legătură cu o profesoară de limbă engleză printr-o aplicație, pe care apoi a înjughiat-o mortal la ea acasă, în luna mai.

Crima brutală a șocat toată țara, iar procurorii au cerut pedeapsa cu moartea, care este aplicată extrem de rar în Coreea de Sud, în cazuri de infracțiuni extrem de grave.

Cum a omorât-o Jung Yoo-jung pe profesoară 

În timpul procesului, procurorii au spus că Jung, o șomeră retrasă, care locuia împreună cu bunicul ei, a căutat victime luni de zile, folosind o aplicație. A contactat peste 50 de persoane și a vizat în general femei care lucrau la domiciliul propriu. În mai, dându-se drept mama unei eleve de liceu care avea nevoie de medidații la engleză, Jung a contactat-o pe o profesoară de 26 de ani, care locuia în orașul Busan. Identitatea victimei nu a fost făcută publică.

Jung s-a dus acasă la profesoară îmbrăcată într-o uniformă școlară pe care o cumpărase de pe internet. După ce aceasta a invitat-o în casă, Jung a atacat-o și a înjunghiat-o de peste 100 de ori, continuând să o lovească chiar și după ce victima murise. Apoi a dezmembrat trupul femeii și a transportat cu taxiul o parte din rămășițe într-un parc aflat la distanță mare de casa profesoarei, lângă un râu.

Cum a fost prinsă femeia

Jung a fost arestată după ce taximetristul a sunat la poliție și a spus că a avut o clientă care a aruncat în pădure o valiză care părea a fi murdară de sânge. După percheziția informatică, poliția a spus că istoricul de navigare pe internet a arătat că Jung a cercetat luni de zile metode prin care putea să comită o crimă și cum să scape de un cadavru. Cu toate acestea, poliția a spus că nu a făcut niciun efort pentru a evita camerele de supraveghere, care au surprins-o intrând și ieșind din casa profesoarei de mai multe ori.

"Cineva poate deveni victimă fără niciun motiv”

Vineri, un judecător de la Tribunalul Districtual Busan a declarat că această crimă a „răspândit teama în societate că cineva poate deveni victimă fără niciun motiv”. Jung, care și-a recunoscut crima și a făcut o mărturie completă, a cerut o pedeapsă mai blândă, spunând că a suferit de halucinații și tulburări mintale în acel moment.

Însă instanța a respins cererea apreciind că fapta a fost „planificată cu atenție și este greu de acceptat că inculpata ar fi suferit atunci de o tulburare mintală”. În cele din urmă, Jung a mărturisit că interesul pentru a comite o crimă i-a fost stârnit de documentarele cu criminali pe care le urmărea. Deși Coreea de Sud a menținut în legea penală pedeapsa cu moartea, în țară nu a mai fost executată nicio persoană din 1997.

Mai multe