Criminalul în serie care a inspirat personajul malefic Hannibal Lecter. Ucigașul a doborât un record mondial

Robert Maudsley, unul dintre cei mai periculoși criminali în serie din Marea Britanie, este cel după care a fost inspirat personajul Hannibal Lecter, un canibal psihopat, extrem de periculos. Deși numărul victimelor sale nu se compară cu alți cunoscuți criminali în serie, precum Ted Bundy sau Jeffry Dahmer, Robert Maudsley a devenit „celebru” prin modul brutal în care își omora victimele.

Ucigașul care a inspirat personajul Hannibal Lecter / Foto: Capturi video
Ucigașul care a inspirat personajul Hannibal Lecter / Foto: Capturi video

Robert Maudsley a crescut într-o familie abuzivă. El și cei trei frați ai săi (2 frați și o soră) au stat câtiva ani la un orfelinat, înainte de a se întoarce din nou în brațele părinților abuzivi. La 16 ani a decis să fugă de acasă, mutându-se la Londra.

Ajuns să se prostitueze pentru a avea bani de droguri, prima crimă a lui Robert Maudsley a avut loc în 1974, când John Farrell i-a arătat dovezi ale abuzului său sexual asupra mai multor copii. Afectat de traumele din copilărie, Robert l-a strangulat, înjunghiat și bătut până la moarte pe bărbat.

A doborât un record mondial

Ulterior, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie de Maximă Siguranță Broadmoor și condamnat la detenție pe viață. În 1977, a torturat timp de 9 ore un pedofil condamnat, David Francis. L-a ucis zdrobindu-i craniul de perete. A fost găsit de gardieni, victima sa având o lingură în creier, de unde s-au tras concluziile că acesta s-ar hrăni cu oameni, fiind poreclit „Hannibal Canibalul”.

În ultimii aproape patruzeci și ceva de ani, Maudsley trăiește într-un spațiu de 5,5 pe 4,5 metri, la subsolul pușcăriei de maximă securitate Wakefield, supranumită „Palatul Monștilor”, după ce a ucis mai multe victime. De asemenea, acesta a doborât și un record mondial „pentru cel mai mult timp petrecut în izolare”, mai exact, 16.400 de zile consecutive.

Povestea lui l-a inspirat pe Anthony Hopkins, în rolul Hannibal Lecter

În anul 2000, a pierdut apelul pentru eliberare condiționată, așa că a depus mai multe cereri pentru a putea face mișcare cu ceilalți prizonieri, a solicitat să i se aducă un papagal în celulă și a dorit acces la televizor sau la muzică. Însă, toate aceste cereri i-au fost refuzate.

Povestea lui l-a inspirat pe Anthony Hopkins, în rolul Hannibal Lecter, din „Tăcerea mieilor”, film din anul 1991. Bazat pe romanul omonim al scriitorului american Thomas Harris, filmul a fost premiat cu cinci premii Oscar.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net