Orașul din România care a fost inclus de National Geographic pe lista celor mai spectaculoase destinații turistice pentru anul 2025. Ce locuri se mai află în top

23 octombrie 2024 10:15   Național
Ultima actualizare:

În ghidul mult așteptat al anului 2025, intitulat Best of the World, România este reprezentată cu mândrie de orașul Brașov, care a fost inclus în prestigiosul clasament realizat de revista National Geographic.

La finalul fiecărui an, această publicație recunoscută la nivel global selectează cele mai impresionante și recomandate destinații turistice pentru anul următor.

Prin prezența în acest top, care reunește 25 dintre cele mai apreciate locații de vacanță, Brașovul este inclus alături de regiuni de renume internațional, cum ar fi Guadalajara din Mexic, insula Barbados, Abu Dhabi și Arhipelagul Stockholm.

În cadrul unui interviu pentru CNN, Nathan Lump, redactorul-șef al National Geographic, a oferit detalii despre unele dintre destinațiile alese pentru Best of the World 2025.

Printre acestea, Guadalajara este recomandată drept o locație de neratat în anul 2025, datorită celebrului festival de mariachi, care se va desfășura timp de două săptămâni, între august și septembrie.

Totodată, în apropierea orașului Boise din Idaho, unde are loc festivalul Jaialdi, ce impresionează prin parade stradale, spectacole de dans și muzică tradițională, Brașovul și-a câștigat un loc în clasamentul întocmit de exploratorii National Geographic. Această recunoaștere pune orașul românesc în centrul atenției pentru turiștii din întreaga lume.

Cum este prezentat Brașovul de National Geographic

„Orașul medieval Brașov este poarta de intrare în regiunea Transilvaniei, un ținut al pădurilor străvechi, al satelor rustice și al vârfurilor Carpaților.

Iar cu noul său aeroport – primul din România în ultimii 50 de ani – patria lui Dracula este mai accesibilă. Explorați regiunea de-a lungul Via Transilvanica, un traseu de drumeții finalizat în 2022, care se întinde pe 870 de mile de la granița cu Ucraina până la Dunăre.

Secțiunea Terra Saxonum a traseului trece prin cătune săsești și orașul Sighișoara din secolul al XII-lea, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, în timp ce secțiunea Terra Dacica șerpuiește printre podgorii și cetăți dacice”

Ghidul Best of the World 2025 include, de asemenea, mănăstirile cenobitice din Italia, adevărate comori istorice care datează din perioada Evului Mediu, și orașul Cork din Irlanda, locul de naștere al faimosului actor Cillian Murphy, cunoscut pentru rolul său principal în filmul Oppenheimer.

Pe lângă aceste destinații inedite, ghidul continuă să includă și câteva locații care apar frecvent în clasament, precum vibranta metropolă Bangkok și iconicul oraș Los Angeles, care rămân în topul recomandărilor turistice pentru 2025.

Cele 25 de destinații recomandate de National Geographic în „Best of the World 2025”

Valea Suru, India

Boise, Idaho

Adu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Râul Murray, Australia

Kwazulu-Natal, Africa de Sud

Arhipelagul Stockholm, Suedia

Cork, Irlanda

Hebride, Scoția,

Tunisia,

Antigua, Guatemala

Pădurea Ocala, Florida

Bangkok, Thailanda

Raja Ampat, Indonezia

Guadalajara, Mexic

Mănăstirile cenobice, Italia

Los Angeles, California

Groenlanda

Kanazawa, Japonia

Oriental Expres, Malaysia

Brașov, România

Cerrado, Brazilia

Northland, Noua Zeelandă

Senegal

Haida Gwaii, Columbia Britanică

Barbados

Mai multe