Piedone pregătește „ieșirea” din primărie, înainte de sentința pentru „Colectiv”?

2 mai 2022 18:33   Național
Ultima actualizare:

Cristian Popescu Piedone, în prezent primar al sectorului 5 al Bucureștiului, ar trebui să afle mâine, marți, 3 mai, dacă va ajunge în spatele gratiilor sau dacă va mai ocupa fotoliul de la primărie.

Astfel, cu doar o zi înainte, Piedone, fost primar al sectorului 4 al Capitalei în perioada în care a avut loc catastrofa din clubul Colectiv, a luat o serie de măsuri administrative care par să îi trădeze „ieșirea” din decorul administrației locale a sectorului 5.

Citește și: Piedone, mesaj cu subînțeles, în așteptarea sentinței în cazul Colectiv: «Orice poveste are un epilog»

Piedone a delegat o parte dintre atribuțiile de primar către unul dintre cei doi viceprimari ai sectorului. „Într-o eventualitate, ferească Dumnezeu de o decizie nefavorabilă, instituţia trebuie să funcţioneze. Ideea e să te pregăteşti, dacă mâine nu se întâmplă nimic, nu e problemă. Dar să stai la decizia prefectului…

Am delegat ca să aibă instituţia continuitate. Nu ştiu nici un verdict. E o normalitate a delega competenţele. M-am gândit tot la instituţie şi nu la mine”, a declarat Cristian Popescu Piedone, pentru Main News.

Piedone a mai specificat că a delegat atribuţiile în ceea ce priveşte Direcţia Economică a Primăriei Sectorului 5 către viceprimar.

Citește și: Ana Pascu a murit! După șapte ani în care l-a plâns zilnic, și-a reîntâlnit în ceruri fiul mort în Colectiv

Curtea de Apel Bucureşti ar trebui să pronunţe, după prea multe amânări, marți, 3 mai, sentinţa definitivă în dosarul „Colectiv”.

Condamnat la peste 8 ani de închisoare

În calitate de fost primar al sectorului 4, unde s-a întâmplat nenorocirea în urma căreia au decedat 65 dintre victimele incendiului din 30 octombrie 2015, Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Săptămâna trecută a ajuns la DNA

Piedone a fost protagonistul unui alt eveniment, săptămâna trecută, fix înainte de weekend-ul care a prilejuit vacanța de 1 Mai. El a fost săltat de Poliție din Aeroportul Otopeni și condus la DNA, vineri, 29 aprilie, unde i s-a adus la cunoștință că are calitatea de suspect, într-un dosar din februarie 2021.

S-a crezut că vrea să fugă precum Elena Udrea

Ținând cont de „deplasarea” Elenei Udrea în afara țării, exact în ziua în care a fost condamnată la închisoare, foarte mulți oameni au bănuit că Piedone a încercat să fugă, de asemenea, din țară, înainte de anunțarea sentinței din dosarul „Colectiv”.

Citește și: Şefa firmei pirotehnice inculpate în Dosarul Colectiv a fost găsită moartă. Primise o pedeapsă de 12 ani şi 8 luni

La ieșirea din sediul DNA, Piedone a declarat că a avut în plan o plecare la Florența, alături de soția sa, cu escală la Munchen.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe