Povestea genială a Roxanei, românca ambițioasă care a pus pe picioare o afacere bănoasă în Germania: „Păi asta-i o grămadă de muncă”

3 aprilie 2024 17:17   Național

Românii dau dovadă chiar și peste hotare de inventivitate și determinare pentru a face bani cinstiți. Vă prezentăm astăzi povestea unui cuplu din România, recent mutat în Germania, care a găsit o metodă inedită pentru a-și crește venitul: vânzarea de leuștean tocat, ambalat în pliculețe. 

Roxana și-a dorit să le amintească românilor plecați departe de casă de „gustul românesc”. Leușteanul, folosit extrem de des în prepararea mâncărurilor românești, a ajuns să fie acum o sursă de venit pentru tânără. Cu toate că la început a fost mai mult o glumă postată în social media, ulterior mulți internauți s-au arătat interesați să cumpere un astfel de produs. 

Povestea Roxanei, femeia căreia i-a venit ideea de a comercializa leuștean 

Totul a început când Roxana a fost filmată de soțul ei în timp ce pregătea leușteanul pentru a-l păstra pentru sezonul rece: 

„Doamne ferește pe toată lumea, Roxy te-ai pus să împachetezi iarbă (leuștean) la plic de azi dimineață.”, spune bărbatul în clip.

„Da, mă duc cu ea pe piață aici la nemți, m-am hotărât”, a fost răspunsul soției, care s-a arătat încântată de ideea unei afaceri

Leușteanul este adus din România, spălat, pregătit și împachetat. Femeia își evaluează munca la adevărata ei valoare și astfel că se gândește să ceară 5 euro pe un pachețel verde. 

Mai în glumă, mai în serios, soțul ei s-a arătat intrigat de acest preț: „5 euro, Roxy?! N-aș da mai mult de 20 de cenți”, însă femeia a venit cu o serie de argumente care să-l contrazică: 

 „Cum 20 de cenți? Gândește-te că l-am adus din România, l-am transportat, l-am spălat, l-am curățat, l-am tăiat, l-am împachetat. Păi asta-i o grămadă de muncă. Mă duc cu el pe piață, gata, m-am hotărât. Nu cu tot, că vreau să-mi păstrez și mie, dar mă duc.”

Clipul video devenit viral pe TikTok a stârnit atât amuzamentul, cât și admirația fanilor. 

Mai multe