Premierul Ciucă a prezentat situația economică a țării

28 ianuarie 2022 10:18   Național
Ultima actualizare:

Astăzi, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Corman, pentru a primi raportul privind situația economică a României. 

Prezența lui Mathis Corman în România are în spate cererile depuse de către România pentru a adera la OCDE. Premierul Ciucă a salutat gestul de prezentare a lui Corman, dar și eforturile depuse de acesta pentru a face ca România să fie membră a OCDE.

În lunile următoare, România va începe activitățile aferente aderării la Codurile de liberalizare. De asemenea, țara noastră și-a exprimat deja intenția de a adera la Convenția OCDE Anti-Mită. Toate aceste angajamente se transpun în reforme relevante pentru modernizarea economiei țării noastre. Între proiectele pe care România le dezvoltă deja cu OCDE se află și prezentul Studiu economic pentru România, care arată angajamentul ferm al ţării noastre în ceea ce priveşte aderarea la organizaţie. Studiul reprezintă o radiografie multidimensională a realităţilor socio-economice ale României şi oferă factorilor de decizie o serie de recomandări extrem de utile, în vederea implementării acelor măsuri menite să genereze dezvoltare şi bunăstare pe baze inteligente, sustenabile şi incluzive”, a spus Nicolae Ciucă, la evenimentul de lansare a studiului “Economic Survey of Romania”, a transmis premierul Ciucă, conform Antena 3.

România, membră a OCDE

Acesta a mai afirmat că prima parte a programului va avea în vedere perspectivele politice cheie, dar și o prezentare macroeconomică și a evoluțiilor pe termen mediu și lung a economiei.

„Studiul include mai multe referințe la Planul Național de Redresare și Reziliență al României, aprobat în luna septembrie de Comisia Europeană, specificând că acesta se concentrează în mod corect pe domeniile în care investițiile sunt urgent necesare. Reformele și investițiile incluse în plan vor contribui la dezvoltarea și modernizarea economiei românești în domenii precum: sustenabilitatea finanțelor publice, consolidarea administrației publice și reziliența sistemului de sănătate, asigurarea coeziunii sociale și teritoriale, digitalizarea administrației publice, și altele. De altfel, o serie de recomandări din cadrul studiului îşi găsesc răspunsul în măsurile pe care statul român le-a avut în vedere în Planul Național de Redresare și Reziliență”, a adăugat premierul.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Mai multe