Prima rachetă supersonică 100% românească, construită de o echipă de studenți români

6 iulie 2024 9:07   Național

Într-un moment istoric pentru România, 30 de studenți talentați de la Universitatea Politehnică din București au construit prima rachetă supersonică 100% românească. Echipa 2Space a reprezentat țara noatră la prestigioasa competiție internațională Cupa Spaceport America din SUA, devenind prima echipă din România care participă la un eveniment de asemenea anvergură.

Echipa 2Space, formată din 30 de studenți talentați de la Universitatea Politehnică din București, a reprezentat țara noastră la cea mai mare competiție internațională de rachete, Cupa Spaceport America, din SUA. Este, de asemenea, prima echipă de studenți din Europa de Sud-Est care a proiectat, construit și lansat o rachetă la aproape 9.000 de metri altitudine. Racheta lor, de peste 3 metri lungime, a fost proiectată să zboare până la 10.000 de metri cu viteză supersonică.

La Cupa Spaceport America, echipa românească a concurat alături de alte 126 de echipe din 24 de țări, punând România pe harta globală a inovației în domeniul aerospațial. Studenții au reușit să dezvolte o rachetă supersonică complet românească, fiind testată cu succes, demonstrându-și performanțele remarcabile.

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Întorși recent din SUA, membrii echipei au planuri mari pentru viitor, precum proiectarea și construcția de noi rachete care vor cuceri spațiul. De asemenea, lucrează la integrarea de tehnologii avansate și la îmbunătățirea performanțelor rachetelor lor, demonstrând astfel angajamentul lor față de excelență și progres.

Membrii echipei 2Space fac parte din campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care are ca scop sprijinirea tinerelor talente și promovarea excelenței în diverse domenii, inclusiv știință și tehnologie.

Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României” urmărește descoperirea a 100 de copii și tineri talentați și performanți pe care să îi premieze pe 1 decembrie 2024, în cadrul unei gale a excelenței. Cei 100 de tineri care s-au remarcat prin performanțe deosebite vor fi incluși în primul catalog al excelenței românești.

Selecția celor 100 de tineri se va realiza din educație, sport, cultură și inovație.

Mai multe