Produsele tradiționale, din ce în ce mai scumpe! Ce vor pune românii pe masa de Crăciun
Cu toții am observat că prețurile din țara noastră au devenit din ce în ce mai mari, iar tot mai mulți români au dificultăți atunci când vine vorba despre cheltuielile lunare. Din păcate, nici măcar perioada Crăciunului nu vine cu o pauză! Tot mai multe produse tradiționale pentru această perioadă au devenit mult prea scumpe pentru mulți români!
Din păcate, se pare că foarte multe dintre produsele care au devenit atât de tradiționale pe mesele noastre de Crăciun vor deveni o raritate, în acest an! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, prețurile din piețe sunt chiar și cu 20% mai mari decât cele de anul trecut, la unele dintre cele mai de bază alimente pentru sărbători!
De exemplu, se pare că unul dintre cele mai îndrăgite gustări de Crăciun pentru români, șoricul, a devenit un adevărat produs de lux, în țara noastră! Mai precis, un kilogram de șoric ne poate face să scoatem din buzunar chiar și 200 de lei! Din păcate, acesta nu este, nici pe departe, singurul exemplu de produse tradiționale exagerat de scumpe!
Produsele tradiționale de Crăciun au devenit un adevărat lux
Un alt astfel de produs este și lebărul, care a ajuns la un preț astronomic! Un kilogram de lebăr poate să ne coste undeva între 40 și 60 de lei, iar același preț ridicat se aplică și la tobă și caltaboș! Chiar și carnea de porc este mai scumpă, un cumpărător remarcând că prețurile au crescut cu undeva între 2 și 3 lei.
Mai precis, se pare că anul trecut, o carcasă de porc ne costa cam 11 lei pe kilogram, iar prețul a crescut considerabil în același an. Acum, din păcate, trebuie să plătim chiar și 16 lei, pentru același produs. O pulpă de porc ajunge deja la un cost de 28 de lei.
Din păcate, dacă vrem să nu cheltuim toți banii din buzunar, suntem nevoiți să cumpărăm carne din supermarketuri, care este mai ieftină. Însă, undeva în jur de 80% din aceasta provine din import.