Rețeta perfectă pentru Postul Crăciunului! Cum să facem cea mai gustoasă ciorbă de cartofi
Deja ne aflăm în mijlocul Postului Crăciunului, iar pentru mulți dintre noi poate fi o provocare să ne păstrăm o dietă echilibrată și sănătoasă, de-a lungul celor 40 de zile de post. Ei bine, o opțiune perfectă pentru masa de prânz este o ciorbă delicioasă de cartofi!
Potrivit celor de la adevarul.ro, deși lista de ingrediente pare destul de intimidantă, această rețetă este extrem de simplă, chiar și pentru cei dintre noi care nu sunt deloc pricepuți în bucătărie! Iar partea bună este că modul de preparare este foarte simplu!
Mai precis, ingredientele necesare sunt:
· 700 grame cartofi roz
· 1 ceapă mare (100 g)
· 1 morcov (100 g)
· 1 felie de țelină (50 g)
· 1 rădăcină de pătrunjel (50 g)
· 30 ml de ulei
· 300 ml suc de roșii
· 200 ml borș, ori zeamă de varză (opțional)
· 1 linguriță boia de ardei
· 1 linguriță semințe de chimen
· sare (după gust)
· 1 crenguță de cimbru uscat
· pătrunjel sau leuștean
Rețeta delicioasă pentru mesele din post
Când vine vorba despre modul de pregătire, primul pas este să curățăm cartofii, să îi spălăm, apoi să îi tăiem în cubulețe. În privința restului legumelor, ceapa, morcovul, țelina și rădăcina de pătrunjel, trebuie tăiate cât mai mărunt. Apoi, punem uleiul la încins în oala în care vom pregăti ciorba, după care călim ceapa și semințele de chimen. Pasul următor este să adăugăm restul legumelor, cât și puțină sare. Odată ce legumele s-au înmuiat, adăugăm cuburile de cartofi, boiaua și cimbrul.
Pasul următor este să adăugăm cam 1,5 litri de apă (maxim 2 litri), să acoperim totul cu un capac, apoi să lăsăm la fiert, la foc mic. Apoi, îndepărtăm crenguța de cimbru (putem folosi și dafin) și adăugăm sosul de roșii, borșul (sau zeama de varză), deja încălzite.
Mai lăsăm la fiert 10 minute, iar odată ce punem ciorba în farfurie, putem să presărăm puțin pătrunjel și leuștean, apoi să servim o masă delicioasă, numai bună pentru a fi servită în Postul Crăciunului, alături de rude și de prieteni!