Un obicei banal ne poate ucide! Avertismentul venit din partea doctorului Vlad Ciurea

Cu toții încercăm să trecem peste fiecare zi cu cât mai puțin stres posibil, însă, din păcate, câteodată acest lucru este imposibil. Iar faimosul Vlad Ciurea ne avertizează că emoții precum furia pot duce la probleme de sănătate extrem de grave, potențial, chiar și letale!

 Avertismentul venit din partea doctorului Vlad Ciurea
Avertismentul venit din partea doctorului Vlad Ciurea

Din păcate, nu întotdeauna reușim să trecem cu brio peste unele momente mai stresante, sau chiar tensionate, ale zilei. Există multe situații când putem să ne enervăm, chiar dacă, cel puțin la suprafață, părem calmi. Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, astfel de emoții negative ne pot provoca probleme majore de sănătate!

Vlad Ciurea, academician prof. Dr., cât și medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, ne avertizează că o banală ceartă ne poate crește riscul de a ne confrunta cu un accident vascular cerebral (AVC), lucru ce ne poate fi și letal.

„De la ceartă crește tensiunea nervoasă, poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv. Este adevărat”, spune medicul.

Un număr de vase cerebrale, în tensiune din cauza activității de supărare, ceartă, furie, se pot închide și dau accident vascular cerebral mai ales dacă persoana este și diabetică și hipertensivă și cu un colesterol crescut”, ne mai avertizează faimosul neurochirurg, conform sursei citate.

Furia ne poate provoca probleme mari de sănătate

Un accident vascular cerebral (AVC) are loc în momentul în care fluxul de sânge dintr-o oarecare parte a creierului este fie întrerupt total, sau doar redus. Astfel, o asemenea situație înseamnă că creierul nostru nu mai primește oxigen, ori alți nutrienți necesari pentru buna lui funcționare.

Din păcate, în țara noastră, acest fenomen nu este deloc unul rar, iar în fiecare an, zeci de mii de români se confruntă cu această gravă problemă de sănătate. Mai precis, Ministerul Sănătății informează că, anual, undeva peste 60.000 de români suferă un accident vascular cerebral. Iar această problemă de sănătate poate fi chiar una letală, pentru cei care se confruntă cu ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net