Răsturnare de situaţie în cazul criminalului în serie de la Constanța. Femeia arestată alături de „Șacalul” nu este iubita lui. Ce susțin acum anchetatorii

17 septembrie 2024 20:04   Național

Trăim într-o lume în care goana după bani și avere devine pentru mulți un scop în sine. Pe rețelele de socializare, „Șacalul”, așa cum era cunoscut, se promova drept un om care înțelege această realitate.

„Toți alergăm după bani! Toți alergăm după averi, să avem să facem”, spunea el,  miilor de urmăritori. Într-o aparentă contradicție, el mai adăuga: „Toată averea pe care o luăm cu noi sunt patru cuie și patru scânduri”. Această dublă perspectivă – pe de o parte, fascinația pentru bani, iar pe de alta, conștientizarea fragilității vieții – a atras atenția anchetatorilor, mai ales în contextul unor crime tragice.

Ucise pentru bani

Delia și Denisa, două femei care n-au luat nimic cu ele pe lumea cealaltă, și-au pierdut viața tocmai din cauza banilor.

Potrivit procurorilor, „Șacalul” a premeditat totul cu scopul clar de a le tâlhări. Anchetatorii susțin că el a căutat anunțuri cu dame de companie, s-a prezentat drept client, apoi le-a jefuit de bani, bijuterii, telefoane și mașini.

După aceea, le-a ucis pentru a se asigura că nu va fi denunțat. Conform procurorilor, totul a fost bine calculat și executat cu sânge rece. „Încadrarea este omor calificat ce are ca pedeapsă între 15 și 25 de ani sau închisoare pe viață”, a declarat avocatul său.

Complicitatea femeii care l-a ascuns

Alături de „Șacalul”, a fost arestată și o femeie, care nu era iubita lui, ci mai degrabă partenera sa de afaceri.

Aceasta l-a găzduit în casa sa, unde trăia împreună cu cei trei copii. Potrivit anchetatorilor, cadavrul Denisei, una dintre victime, a fost ținut în casa femeii timp de câteva zile, înainte de a fi aruncat pe câmp.

Din acest motiv, femeia a fost arestată pentru tăinuire, rele tratamente aplicate minorului și pentru că nu a raportat crima la poliție.

Astăzi, ea a fost prezentată la Curtea de Apel Constanța, încercând să scape de arestul preventiv. În același timp, „Șacalul” nu a putut ajunge în sala de judecată, fiind internat în spitalul penitenciar. Magistrații urmează să decidă dacă cei doi vor rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, potrivit Antena 3 CNN.

Mai multe